HPG’den Türk ordusunun işgal girişimine ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun dün gece saatlerinde Şemdinli hattından Xakurkê’ye yönelik başlattığı işgal harekatına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun hava saldırıları desteğiyle başlattığı operasyonun devam ettiği bildirildi. Açıklamada, Şemdinli’de 6 askerin öldürüldüğü eyleme ilişkin de bilgi verildi.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

İŞGAL HAREKETI

14 Aralık günü saat 17.00’da işgalci TC ordusu insansız hava araçlarının desteğiyle Medya Savunma Alanları’ndan Xakurke bölgesine bağlı olan Evdılkovî yamaçları, Geliyê Reş ve Kanîreş alanlarını gece saatlerine kadar bombalamıştır. Bombardıman ile eş zamanlı olarak işgalci TC ordusu Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesinden Güney Kürdistan sınırları içerisine skorsky tipi helikopterler ile indirimler yaparak bir işgal harekatı başlatmıştır. Güney Kürdistan’ın Diyana şehrine bağlı Tepê Siro, Geliyê Reş, Kanîreş ve Bermizê köyü alanlarını kapsayan operasyon halen devam etmektedir. Operasyon ile ilgili ayrıntılı bilgiler elde edildikçe kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ADILBEG EYLEMİ: 6 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

11 Aralık günü sabah saatlerinde güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan ilçesine bağlı Adılbeg bölgesindeki Tepê Xwedê mıntıkası çevresinde konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğini denetime almıştır. Bir süre denetimde tutulan düşman askerleri aynı gün saat 09.40’ta güçlerimizin hedefi olmuştur. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan düşman mevziilerinden 2’si tamamen imha olmuştur. Güçlerimiz bu eylemde 6 asker cenazesinin üzerine gitmiş ve askerlerin üzerinden 1 adet BKC (Biksi) silahını, bu silaha ait zincir ve  mermileri ile beraber kaldırmıştır.