HPG’den tekzip ve düzeltme

HPG, 1 Şubat’ta Amed’de meydana gelen çatışmada hayatını kaybeden gerillaların kimlik bilgilerine ilişkin düzeltmede bulundu ve yeni bilgiler paylaştı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 1 Şubat tarihinde Amed’de yaşanan çatışmada Veli Taşkıran isimli gerillanın şehit düştüğüne dair yapılan açıklamayı düzeltti. HPG, Taşkıran’ın şehit olmadığı, aynı tarihte Recep Kaya ve İsraif Dursun isimli gerillaların şehit düştüğünü belirtti.

HPG-BİM açıklaması şöyle:

''6 Şubat tarihli açıklamamızda; 1 Şubat günü, Amed’in Lice ilçesine bağlı Ape Musa alanında bulunan Biryas ve Kele köyleri arasında göreve giden bir grup arkadaşımızın işgalci TC ordusu ile girdikleri çatışmada şehadete ulaştığını belirtmiştik. Sonradan netleştirilen bilgilere göre Botan Farqin (Veli Taşkıran) arkadaşımız şehit olmamış ve birliğinde görevine devam etmektedir. Yaşanan bu olayda Eylül arkadaşımız ile birlikte Pirdoğan (Recep Kaya) ve Renas (İsrafil Dursun) yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Savaş koşullarından kaynaklı yaşanan bu yanlışlıktan dolayı başta değerli Taşkıran ailesi olmak üzere yurtsever halkımızdan özür dileriz.''

Şehadete ulaşan iki arkadaşımızın sicil bilgileri şu şekildedir;

Kod Adı: Pirdoğan Mirza
Adı Soyadı: Recep Kaya
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Fincan - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Şubat 2018 / Amed

Kod Adı: Renas Serhat
Adı Soyadı: İsrafil Dursun
Doğum Yeri: Ağrı
Anne - Baba Adı: Nedime - Cerciş
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Şubat 2018 / Amed