HPG’den gerilla eylemleri ve çatışmalara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Avaşin ve Xakurkê’de düzenlediği eylemlerde en az üç askerin öldüğünü bildirdi. Açıklamada, Şırnak, Ağrı, Hatay ve Avaşin’de sekiz gerillanın şehit düştüğü belirtildi.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamada “Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” dedi.

AVAŞİN’DE SABOTAJ: 2 ASKER ÖLDÜ

Bu kapsamdaki eylemlere ilişkin şu bilgiler verildi:

“YJA Star güçlerimiz, 12 Kasım günü saat 09.40’ta Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Rubarok bölgesi ile Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Tepê Xwedê alanı arasındaki yolda ilerleyen işgalci TC ordusuna ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde araç tümden imha edilirken, tespit edilebilen 2 asker öldürülmüş, 1 asker ise yaralanmıştır.

XAKURKÊ’DE SUİKAST: 1 ÖLÜ

13 Kasım günü saat 19.40’ta güçlerimiz, Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi’nde konumlanan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüştür.”

ŞIRNAK VE AĞRI’DA 5 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Açıklamada Türk devletinin Şırnak’ta 6, Ağrı’da 15 gerillanın hayatını kaybettiğine dair iddialarını yalanlayarak, her iki alandaki çatışmalarda toplam 5 gerillanın şehit düştüğünü bildirdi. Açıklamada şunlar belirtildi:

“9 Kasım günü işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Şırnak’ın Cudi Dağı bölgesine bağlı Hesena alanını bombalamıştır. İşgalci TC ordusu gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 6 arkadaşımızın şehit düştüğü yalan haberleri servis etmiştir. Yaşanan bu bombardımanlarda 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

7 Kasım günü işgalci TC ordusu Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kırê Hallac alanında bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyonda işgalci güçler, 7 ve 9 Kasım günleri savaş uçakları ile alanı bombalamıştır. İşgalci TC ordusu, bu operasyon boyunca 15 kaybımızın olduğu yalan haberleri servis etmiştir. Operasyon boyunca sadece 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

HATAY’DA BİR GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

Hatay’da Ekim ayında yaşanan bir çatışmaya ilişkin de bilgi veren HPG-BİM, “26 Ekim günü Hatay’ın İskenderun ilçesi kırsalında güçlerimiz ile işgalci TC ordusu arasında çatışmalar yaşanmıştır. Çok sayıda düşman askerinin öldürüldüğü ve yaralandığı bu çatışmalarda, düşmana karşı kahramanca savaşan 1 arkadaşımız şehit düşmüştür. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” diye belirtti.

ZAP’A HAVA SALDIRISI

Aynı açıklamada, “13 Kasım günü saat 15.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Zap bölgesine bağlı Cehennem Tepesi ve Küçük Cilo alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır” ifadeleri yer aldı.

AVAŞİN’DE ŞEHİT DÜŞEN İKİ GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

HPG-BİM, “12 Kasım tarihli açıklamamızda, 10 Kasım günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısı sonucu 2 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık” hatırlatmasında bulunarak, iki gerillanın kimlik bilgilerini şöyle paylaştı:

Kod Adı: Şahin Kobani
Adı Soyadı: Dıjwar Muhammed
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Medine - Xalıt
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Kasım 2019 / Avaşin

Kod Adı: Arteş Çiyager Kobani
Adı Soyadı: Hemed İsmail
Doğum Yeri: Kobani
Anne - Baba Adı: Meryem – Nedim
Şehadet Tarihi ve Yeri: 10 Kasım 2019 / Avaşin

Açıklamada her iki gerillaya ilişkin ayrıca şunlar belirtildi:

“Şahin ve Arteş yoldaşlarımız, Rojava Kürdistan’ının Kobani şehrinde yurtsever birer ailenin çocukları olarak dünyaya gelmişlerdir. Her zaman yurtseverlik değerlerine sahip çıkılan bir ortamda büyüyen yoldaşlarımız, erken yaşlarda Özgürlük Hareketi’ne sempati duymuşlardır. İşgalci TC devletinin Kürt halkına yönelik uyguladığı soykırım politikalarına karşı gerilla saflarına katılan Şahin ve Arteş yoldaşlarımız, aktif bir şekilde mücadeleye başlamışlardır. Kısa süre içerisinde yetkin birer gerilla olan yoldaşlarımız, TC faşizmine karşı halkımızı korumanın sorumluluğunu almışlardır. Şahin yoldaşımız, öncü bir komutan olmuş ve bulunduğu her alanda öncülük misyonunu en iyi şekilde yerine getirmiştir. Arteş yoldaş ise emekçi ve kararlı duruşu ile örnek bir savaşçı olmayı başarmıştır. Her iki arkadaşımız da son anlarına kadar büyük bir emekle mücadeleye katılmış, her anlarını dolu dolu yaşayarak şehadete ulaşmışlardır.

Şehadete ulaşan Şahin ve Arteş yoldaşlarımızın başta değerli aileleri olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor ve mücadelelerini yükselterek zafere ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz.”