HPG'den eylemler ve yaşamını yitiren gerillalara ilişkin açıklama

HPG Basın irtibat Merkezi, Amed ve Hakkari’de düzenlenen eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında, Siirt’te yaşamını yitiren 3 gerillanın kimlik bilgileri hakkında da bilgi verildi.

AMED’DE EYLEM

HPG Basın İrtibat Merkezi-BİM tarafından yapılan açıklamaya göre, 20 Mayıs günü saat 14.10’da gerilla güçleri; Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Zavite karakolunda hareket halinde olan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

Yine 19 Mayıs günü saat 09.30’da gerilla güçleri Amed-Bingöl yolundaki Angol karakolu yakınlarında yol kontrolü yapan askerlere yönelik suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 1 asker öldürülmüştür.

BAZİD’DE KÖYLÜLERE BASKI

HPG-BİM açıklamasında yer alan bir diğer bilgi ise Türk ordusunun Ağrı’da köylere yaptığı baskılara ilişkin. Açıklamada konuya ilişkin yer alan ifadeler şöyle: TC ordusu Ağrı’nın Bazîd (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Glidağ alanında bulunan İnegê, Kulê, Gır, Slekosa, Şêx Mirza, Mışka, Kal Hesen ve Demirkapı köylerinde bulunan halkın köylerini boşaltması için baskılar yapmaktadır. Ayrıca yöre halkına ait hayvanlarının yaylalarda otlatılmasına da izin verilmemektedir.

3 GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ

HPG, 11 Mayıs günü Siirt’te yaşamını yitiren 3 gerillanın da kimlik bilgilerini açıkladı. Açıklamada gerillalara ilişkin şu değerlendirmeler yer aldı:

11 Mayıs günü TC ordusu Siirt’in Herekol alanına bağlı Gırê Kaç ve Çemê Karê mıntıkalarında operasyon başlatmıştı. Gerçekleşen operasyonda TC ordusu ile güçlerimiz arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda çok sayıda asker öldürülmüş ve bir Skorsky tipi helikopter darbelenmişti. Bu çatışmalarda düşmana darbeler vuran 3 arkadaşımız düşmana karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşarak şehit düşmüşlerdir.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Cudi Şırnak

Adı Soyadı: Sedat Erk

Doğum Yeri: Şırnak

Anne - Baba Adı: Bahire - Çavşin

Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 – 12 Mayıs 2017 / Siirt

 

Kod Adı: Çiyager Cudi

Adı Soyadı: Mehmet Reşit Ertene

Doğum Yeri: Şırnak

Anne - Baba Adı: Fatım - Mehmet

Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 – 12 Mayıs 2017 / Siirt

 

Kod Adı: Zana Botan

Adı Soyadı: Doğan Aslan

Doğum Yeri: -

Anne - Baba Adı: Asriye - Bedri

Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 – 12 Mayıs 2017 / Siirt