HPG’den eylem ve operasyonlara ilişkin açıklama

HPG, Bitlis’te 2 askerin öldürüldüğünü, Mardin’de ise bir tankın darbelendiğini duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Kuzey Kürdistan’daki gerilla eylemleri ve Türk ordusunun operasyonlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG sitesindeki açıklamada yer alan bilgiler şöyle:

BİTLİS’TE 4 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Azad Farqin ve Şehit Jinda Özgür devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 18 Eylül günü saat 17.30’da Bitlis’in Mutki ilçesine bağlı Xapinok karakoluna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Karakoldaki düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 2 asker öldürülmüştür.

İşgalci güçler saat 21.30 sularında kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

MARDİN’DE TANK DARBELENDİ

Şehit Serdem ve Şehit Nudem devrimci hamlesi kapsamında güçlerimiz, 17 Eylül günü saat 17.00’da Mardin’in Kerboran (Dargeçit) ilçesine bağlı Xırbê Kıryan tepesinde konumlanan düşman mevziilerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepenin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 1 tank darbelenmiştir. Eylemdeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

GABAR VE CİLO’DE OPERASYON

İşgalci TC ordusunun Hakkari’ye bağlı Sümbül alanında ve Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Cilo alanında başlattığı operasyon devam etmektedir.

Güçlerimiz 18 Eylül günü saat 17.30 sularında operasyonun bir birliğini Sümbül alanına bağlı Girê Berxa mıntıkasında hedeflemiştir. Etkili bir şekilde vurulan düşman birliğindeki ölü ve yaralı düşman askeri sayısı tespit edilememiştir.

15 Eylül günü işgalci TC ordusu Şırnak Gabar dağında bulunan Mışarê alanına bağlı Çiyayê Eynê mıntıkasında bir operasyon başlatmıştır. Çiyayê Eynê mıntıkasını kobra tipi taarruz helikopterleri ile bombalayan işgalci güçler, skorsky tipi helikopterler ile indirme yapmıştır.

Operasyon 16 Eylül günü sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

AMED OPERASYONU SONUÇSUZ ÇEKİLDİ

12 Eylül günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice ve Hani ilçeleri ile Bingöl’ün Genç ilçesi arasındaki alanda yaklaşık 4 bin askerin katılımı ile bir operasyon başlatmıştır.

Bingöl, Yolçatı ve Serzê köyü arasındaki yolları kapatan işgalci TC ordusu, Lice’ye bağlı Mehmê, Şelê, Speynik, Xiraba, Çeme Êlik, Laboyn, Paşêçiya ve Meleyan köylerine girerek köy halkına baskı uygulamıştır.

14 Eylül günü zırhlı araçların katılımı ile operasyonu genişleten işgalci güçler, 15 Eylül günü sonuç alamadan alandan geri çekilmiştir.

MEDYA SAVUNMA ALANLARI’NA HAVA SALDIRISI

18 Eylül günü saat 11.00’da işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Avaşin bölgesine bağlı Werxelê mıntıkasını bombalamıştır.

Aynı gün 20.00 ile 22.00 saatleri arasında savaş uçakları Medya Savunma Alanları’nın Kandil bölgesine bağlı Şehit Canxurt tepesini, Xakurkê bölgesine bağlı Çiyayê Şekif mıntıkasını bombalamıştır.