HPG: Bazid’de işgalci TC ordusu bozguna uğratıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Ağrı’nın Bazid ilçesinde düzenlenen eylemlerde aralarında asker, istihbaratçı ve kontraların da bulunduğu 26 kişinin öldürüldüğünü duyurdu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) Serhat Eyaleti’nde düzenlenen eylemlerin bilançosunu açıkladı.

HPG sitesinde yer alan açıklamanın tamamı şöyle:

VURULAN ASKER VE İSTİHBARATÇILAR

Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimiz aldıkları bir istihbarat üzerinde 12 Mart günü saat 14.00’da Ağrı’nın Bazid (Doğubeyazıt) ilçesine bağlı Kulê köyü yakınlarında bulunan Bırnê Ruto vadisinde kirpi tipi zırhlı bir araç ile içinde istihbaratçıların bulunduğu amarok tipi araca yönelik kapsamlı bir devrimci operasyon düzenlemiştir. 3 koldan yoğun ateş altına alınan bu araçlar etkili bir şekilde vurulmuş ve her iki araç da tümden imha olmuştur.  Yaklaşık yarım saat sonra olay yerine müdahale amaçlı gelen kobra tipi 2 zırhlı araç güçlerimizce hedeflenmiş ve ağır darbelenmiştir. Olay yerine gelen vinç yardımı ile işgalci TC ordusu imha olan kirpinin enkazını Bazid’e taşımıştır. Amarok tipi aracın enkazı ve içinde bulunan 5 istihbaratçının cenazesi olay yerinde kalmıştır.

Zırhlı aracın enkazı olay yerinden uzaklaştırıldıktan sonra işgalci güçler ambulanslar ile ölü ve yaralı askerleri bir kısmını alandan uzaklaştırmaya çalışmıştır. Yaklaşık bir saat sonra tekrardan olay yerine müdahale amaçlı gelen iki zırhlı araç yine güçlerimizin hedefi olmuştur. Etkili bir şekilde vurulan bu araçlar da darbelenmiştir.

Alan hakimiyetini sağlan güçlerimiz, amarok tipi aracın enkazının üzerine giderek araçta bulunan çok sayıda askeri malzeme ve dökümana el koymuş ve aracı da yakmışlardır.

Aynı gün akşam saatlerinde güçlerimiz, Demirkapı alanına doğru ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlarından oluşan bir konvoyuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Eylem sonucunda hedeflenen kirpi tipi zırhlı bir araç tümden imha edilmiş, konvoydaki diğer araçlar ise geri çekilmek zorunda kalmışlardır. İşgalci güçler gece saatlerine doğru ölü ve yaralı askerleri Skorsky tipi helikopterler ve ambulanslar ile alandan uzaklaştırmıştır. Olay yerinde kalan zırhlı aracın enkazı ertesi gün olay yerinden kaldırılmıştır.

ÖLÜ SAYISI

Güçlerimizin düzenlediği devrimci operasyonda 5 istihbarat elemanı, 5 kontra ve 16 asker olmak üzere toplam 26 düşman öldürülmüş, 2 kirpi tipi zırhlı araç ve amarok tipi bir araç imha edilmiş, 4 zırhlı araç ise darbelenmiştir. Güçlerimiz ayrıca düşman üzerinden çok sayıda askeri malzeme de kaldırmıştır. Kaldırılan malzemeler şunlardır;

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER

- 15 adet kleş şarjörü ve 350 adet kleş mermisi.

- 8 adet HK-33 şarjörü ve 240 HK-33 mermisi.

- 5 adet hücum yeleği.

- Çok sayıda el bombası ve çelik yelek.

- 1 adet dürbün ve 2 adet kamera.

- Çok sayıda askeri döküman ve malzeme.

Devrimci operasyon düzenleyen güçlerimiz başarılı bir şekilde eylemlerini düzenlemiş ve hiçbir kaybımız yaşanmamıştır. Düzenlenen eylemler ardından işgalci güçler alanları tank, obüs ve havan topları ile rast gele bombalamıştır.’’