HPG: Amed şehitlerini saygıyla anıyoruz

Amed'de şehit düşen 5 gerillanın kimliğini açıklayan HPG, "Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere, yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere devrettikleri özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed’de şehit düşen gerillalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG, açıklamasında şunlar belirtildi:

29 Nisan 2019 tarihli açıklamamızda, 24 Nisan günü işgalci TC ordusunun Amed’in Şehit Remzi alanında kapsamlı bir operasyon başlattığını, güçlerimizin operasyon birliklerine karşı gerçekleştirdiği eylemler ardından işgalciler ile yaşanan yoğun çatışmalarda Aziz (Mesut Aktaş), Bahoz (Onur Kartal), Ferhat (Hamit Aydoğan), Merxas (Müslüm Irmak) ve Zana (Mehmet Reşat Tekin) arkadaşlarımızın şehadete ulaştığını kamuoyu ile paylaşmıştık. Düşman birliklerine ağır darbeler vuran ve düşmana karşı kahramanca savaşarak şehadete ulaşan arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir;

Kod Adı: Aziz Ararat
Adı Soyadı: Mesut Aktaş
Doğum Yeri: Bingöl
Anne - Baba Adı: Fatma - Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2019 / Amed

***

Kod Adı: Bahoz Botan
Adı Soyadı: Onur Kartal
Doğum Yeri: Mersin
Anne - Baba Adı: Huriye – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2019 / Amed

***

Kod Adı: Ferhat Leşker
Adı Soyadı: Hamit Akdoğan
Doğum Yeri: Mardin
Anne - Baba Adı: Bedia - Mehmet Sait
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2019 / Amed

***

Kod Adı: Merxas Masiro
Adı Soyadı: Müslüm Irmak
Doğum Yeri: Batman
Anne - Baba Adı: Fatima - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2019 / Amed

***

Kod Adı: Zana Andok
Adı Soyadı: Mehmet Reşat Tekin
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Fatima - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2019 / Amed

DÜŞMANA GEÇİT VERMEDİLER

Farklı tarihlerde özgürlük mücadelesine katılan Aziz Ararat, Bahoz Botan, Ferhat Leşker, Merxas Masiro ve Zana Andok arkadaşlarımız, Türk devlet faşizminin Kürt halkına hunharca saldırdığı dönemlerde gerilla saflarına katılmışlardır. Her bir arkadaşımız da Kürdistan dağlarında yürüttükleri gerillacılık pratikleri, emekçi ve fedakar katılımları ile gerilla saflarında önemli görevler üstlenmişlerdir. Apocu ideolojide kendisini yetkinleştiren, bu bağlamda Kürdistan halkının özgürlüğü uğruna gözünü kırpmadan yaşamını ortaya koyan bu yiğit yoldaşlarımız, fedai bir katılımın sahibi olmuşlar ve sömürgeciliği yenmişlerdir.

En son 24 Nisan günü, düşmanın Amed eyaletinde başlattığı operasyonda da, amansız bir direniş ile işgal operasyonlarını boşa çıkaran yoldaşlarımız, savaştaki başarıları ile düşmana geçit vermeyerek şahadete ulaşmışlardır.

Fedai direniş çizgisinde yetkin birer gerilla olmayı başaran Aziz, Bahoz, Ferhat, Merxas ve Zana arkadaşlarımızın Önder Apo’ya, Kürdistan halkına ve yoldaşlarına olan bağlılıklarının yanı sıra, yaşam ve askeri duruşları, biz geride kalan yoldaşlarının örnek alacağı birer mirastır. Şehit Remzi alanında bu kahraman 5 yoldaşımızın göstermiş olduğu direniş, Kürdistan Özgürlük Gerillasının mücadele ruhunu bir kez daha ortaya koymuş, dost düşman herkese Kürdistan’daki fedai direnişin nasıl sonuç alıcı olduğunu ortaya koymuştur.

Başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere, tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin bizlere devrettikleri özgürlük bayrağını zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. “