Heyva Sor a Kurdistanê'den Kuzey Kürdistan'a gıda yardımı

Heyva Sor a Kurdistanê, AKP'nin soykırımcı saldırılar düzenlediği Kuzey Kürdistan'daki halka büyük gıda yardımı gönderdi.

Yardım kurumu Heyva Sor a Kurdistanê, Türk devletinin saldırıları sonucunda büyük bir yıkıma uğrattığı ve adeta viranaye çevirdiği kentlerdeki halkın gıda ihtiyacını karşılamak amacıyla maddi yardım gönderdi.

Heyva Sor a Kurdistanê Yönetimi yaptığı açıklamada, Türk devletinin yıkımına maruz kalan Sur, Cizre, Şırnak, Nusaybin ve Gever halkına ramazan ayı münasebetiyle 50.000 Euro değerinde gıda paketi alınarak dağıtıldığını belirtti.

Yapılan açıklamada, "2015 yılı sonbaharından itibaren Gimgim ilçesinden başlayarak devamında Ferqîn, Lîce, Silopî, Sûr, Cîzre, Nisêbîn, Dêrik, Kerboran, Hezex, Gever ve Şirnex gibi Kuzey Kürdistan’nın il ve ilçelerinde sivil halka yönelik saldırılarında yüzlerce sivil insan devlet güçleri tarafından katledilmiş, yüzlerce insan yaralanmış ve halka ait binlerce ev tank ve top atışlarıyla yıkılmıştır. Bunun yanında yüzlerce çocuk yetim kalmış ve binlerce aile de evsiz bırakılarak yardıma muhtaç hale getirildi" denildi.

Açıklamada, Sur, Cizre, Şirnak, Nusaybin ve Gever halkı için gönderilen 50.000 Euroluk maddi yardımla gıda paketi alınarak bu yerlerdeki halk meclislerinin katılımıyla halka dağıtılmaya başlandığı bilgisi verildi.

ÇAĞRI

Heyva Sor a Kurdistanê açıklamasının devamında, Avrupa’daki Kürt halkına ve dostlarına çağrıda bulunularak, "Kuzey Kurdistan'da Türk devletinin yakıp yıktığı alanlardaki halka yardım ellerini uzatmalarını ve içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle fitre ve zekatların Heyva Sor aracılığıyla halkımıza ulaştırmalarını istiyoruz" diye kaydedildi.