HDP kongreden güçlenerek çıkacak

HDP Sözcüsü Bilgen, HDP'nin kuruluş amacına sadakat, örgütlenmesindeki eksiklikler ve saldırı konsepti karşısındaki yetersizliklerle yüzleşip daha da güçleneceğini açıkladı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, saldırıların hedefinin HDP değil, HDP’nin ortaya koyduğu iddialar ve varlık gerekçesi olduğunu söyledi.

HDP Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, yaklaşan büyük kongre öncesi ANF’ye konuştu. HDP’nin iddiasının ve varlık sebebinin sistemi rahatsız ettiğini kaydeden Bilgen, “Saldırının öznesi HDP görülse de asıl hedef HDP’nin iddiasıdır" dedi. HDP'nin iddiası barış olduğunu, barışın toplumsallaşması ve siyasi iradeye dönüşmesinin, mevcut statükocu zihniyetle çeliştiğini belirten Bilgen, "Statüko da bunu ortadan kaldırmak için saldırmayı seçti" diye konuştu. Yasak, yıkım, siyasi soykırım, el koyma ve rehin almaların yanı sıra psikolojik savaşın da bu saldırı konseptinin gereği olduğunu vurgulayan Bilgen, bunun devam edeceğini de belirtti.

ÖZELEŞTİRİ VERİYORUZ

Saldırı konseptinin tamamen boşa çıkarılmasındaki yetersizliklerden dolayı HDP’nin özeleştiri vermek durumunda olduğunu belirten Bilgen şöyle devam etti: "Şehirlerde yaşanan kuşatma, tutuklamalar ve kayyum atanmaları sırasında HDP'nin rolünü oynayamaması, şüphesiz Meclis Grubu'nu da hedef haline getirmesine neden olmuştur. Ama her şeye rağmen HDP’nin ayakta kalması, iddiasına duyulan ihtiyaç ve varlık sebebine olan gereksinimi bir kez daha ortaya koymuştur. HDP’ye yönelik tartışma ve manipülasyonlar, içeride kırılmayı yaratma ve hedef saptırma politikalarının devreye konulduğunu gösteriyor. HDP kendi tabanıyla tartışma ve özeleştiri konusunda cesur olmalı. Bu tutuklamaların sorumluları, failleri hedef alınmayacak, HDP mağdur edilecek şekilde bir tartışmanın öznesi haline getirmek doğru bir tartışma değildir. HDP zor bir süreçten geçiyorsa burada HDP'yi seven, önemseyen herkesin iktidarla mücadele eden bir tavır sergilemesi gerekiyor. Tartışmalar bunun üzerinden yürütülmeli. Buna dair kararlı bir irade kamuoyuna yansıtılmalı."

KONGRE YENİ BİR HEYECANDIR

Kongre sürecinde tartışmanın, bir misyon tartışması olduğuna dikkat çeken Bilgen, "HDP'nin kuruluş amacına ne kadar sadık kaldığı, pratik örgütlenmeyi ne kadar sağladığı ve kendi rolünü ne kadar oynayabildiğiyle ilgili yüzleşmedir" şeklinde konuştu.

Silkelenip bir irade ortaya koymak istediklerini ifade eden HDP Sözcüsü Bilgen, şunları söyledi: "Yerel konferanslar, genel konferanslar, farklı toplumsal kesimler ile bir araya gelmek için tarihi fırsattır kongreler. Bu tartışmaları yapmak üzere yerel konferanslar, kadın konferansları, farklı toplumsal kesimler ile bir araya gelme, cesur bir yüzleşmedir. Yeni dönemde nasıl çalışacağımızı hep birlikte ortaya koyduk, bunun arayışı sürüyor. Ne yazık ki hem manipülasyonlar hem de varlık sebebinin içselleştirilmemesi sanki HDP düzen bir partisidir, HDP'de ayak oyunları, koltuk kavgaları var gibi algılar oluşturuyor. Bu rolümüzü oynamamızı geciktiren tavırlardır. HDP'nin kongre sürecinden daha güçlü çıkmasını sağlamak zorundayız. HDP, 5-6 kat daha büyük bir salonu kiraladı. Bu da tabanımıza olan inancımızdır."