HDP: Kayyum barbarlıktır; teslim olmayacağız!

HDP, Ağustos'tan beri 14 belediyelerinin gasp edildiğine dikkat çekerek, "Kayyum Kürtleri bastırmanın aracı; hırsızlık, talan, barbarlık, haydutluktur" dedi.

HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, kayyum gasplarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Barbar iktidar zihniyetinin 21. Yüzyıl Türkiye'sine armağan ettiği bir haydutluk örneği de belediye eşbaşkanlarımızı görevden uzaklaştırıp, yerlerine kayyumlar atamaktır" denildi.

'AĞUSTOS'TAN BERİ 14 KAYYUM ATANDI'

Açıklamada şu bilgiler verildi:
"Bugün itibarıyla Van-Saray İlçe Belediyemize de kayyum atanmasıyla birlikte 19 Ağustos 2019'dan bu yana 3'ü büyükşehir olmak üzere toplam 14 belediyemize kayyum atanmıştır. Hukuksuz bir biçimde görevden uzaklaştırılan Saray Belediye Eşbaşkanımız Ceziye Duman ise halen gözaltında tutulmaktadır."

'BU HAYDUTLUĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ!'

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, "Kayyum, halk iradesini tanımamaktır. Kürtlerin demokratik taleplerini bastırmanın bir aracıdır. Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, gasp ve talancılıktır" diyerek, "Barbarlıkta, zorbalıkta, haydutlukta, gaspta, talanda ısrar eden iktidar zihniyetine teslim olmayacağız" mesajını verdi.