HDP Eş Genel Başkanları'na soruşturma

HDP Eş Genel Başkanları Sezai Temelli ve Pervin Buldan’a HDP İstanbul 3’cü Olağan Kongresi’nde yaptıkları konuşmalar nedeniyle haklarında soruşturma başlatıldı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3 Kasım tarihinde Küçükçekmece’de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen 3'ncü Olağan Kongresi’ne katılan ve konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında “Örgüt propagandası” yapmak iddiasıyla soruşturma açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan soruşturma kapsamında Buldan ve Temelli hakkındaki dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. 

Soruşturmaya tepki gösteren Temelli, “Yaptıklarının altında ezilenler yaptıklarını gizlemek için HDP’ye saldırıyorlar. Bizler hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz. Ağzımızı her açtığımızda yeni bir soruşturma başlatılıyor. Bu yargının talimatla çalıştığının göstergesi. Ancak yargı talimatla çalışma noktasını da geçti. Artık her durumda kendilerine vazife çıkarır bir haldeler. Nerede iktidarı ve politikalarını eleştirsek soruşturma açılıyor. Bu soruşturmalar susmamıza, sinmemize yönelik bir tehdit. Ortada yargı konusu dahi olabilecek bir durum yok. Bizler her şeye rağmen hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ayrıca soruşturma kapsamında sekiz kişinin gözaltına alındığı, bir kişinin ise arandığı vurgulandı.