Hamburg DKTM’ye polis baskını!

Hamburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) bugün polisler tarafından basılarak kapı kilidi değiştirildi. Baskına tepki gösteren DKTM yetkilileri "İlk defa bir baskın ardından kilit değiştirildi" dedi.

Hamburg Steindam 62 numarada bulunan merkeze bu sabah 05:30 saatlerinde polisler tarafından baskın yapıldı. Dernekte arama yaptıkları öğrenilen polisler, kapının kilidini de değiştirdi. Derneğin mutfağında çalışan Naciye Acar "Sabah 09.30 da merkeze girmek istediğimde kapıyı açamadım" diyerek, dernek yöneticilerine haber verdiğini söyledi. Kapı kilidinin değiştirildiğini ifade eden Acar, "Derneğin yakınlarında bulunan restoranda çalışan bir işçi, sabahın erken saatlerinde 5-6 polis arabasının dernek kapısına geldiğini söyledi" dedi. Derneğin kapısından bakıldığında bazı dolapların kapılarının kırıldığı belirtilirken, içeriye girilemediği için hasarın ne boyutlarda olduğu tespit edilemedi.

Dernek yönetiminin girişimleri sonucu polis yetkilileri merkez önüne gelerek, eski anahtarın verilmesi durumunda yeni anahtarın verilebileceğini söyledi. Ayrıca Hamburg’da yerel basının da polis baskını ile ilgili yapılan bir haberde ismi açıklanmayan bir kişinin Öcalan posterleriyle ilgili takip edildiği ve derneğin bu nedenle basıldığı ileri sürüldü.