Hakkari esnafı 24 Haziran’ı bekliyor

Ekonomik kriz ve ambargo nedeniyle iflasın eşiğinde olan Hakkari esnafı, hesabını 24 Haziran’da AKP'den sormaya hazırlanıyor.

Hakkari esnafı, AKP’nin 24 Haziran’dan sonra bir daha Hakkari’ye uğrayamayacağını söylüyor.

Türkiye’de yaşanan büyük ekonomik krizle birlikte bölge illerinde devletin ekonomik ambargo uygulaması nedeniyle esnaf zor günler yaşıyor. Hakkari, İran ve Güney Kürdistan’a sınırı olan bir kent. İran ve Güney Kürdistan’a birçok sınır kapısı olmasına rağmen ticaret yapması yasak. Köylülerin yaylara çıkması da yasak. Devletin Hakkari halkına uyguladığı ekonomik yasaklar nedeniyle esnaf iş yapamaz duruma geldi. Ramazan ayı olmasına rağmen gün boyu iş yapamadan dükkanlarını kapatmak zorunda kalan esnaf, borçlarını ve kiralarını ödeyemiyor.

YÜZLERCE ESNAF KİLİT VURDU

Ramazan ayında bile yüzlerce esnaf iş yerlerine kilit vurmuş durumda. Bankalardan kredi alan birçok esnaf ise iş yapamadığından dolayı icralık oldu. Devletin Hakkari’den elini çekmesini isteyen esnaf, tüm yer altı ve yer üstü kaynaklarının Türkiye’nin batısına aktarıldığını ifade ediyor.

GELECEK YÜZLERİ KALMAYACAK

Hakkari’de işsizliğin çok yüksek, üretimin ise hemen hemen hiç olmadığını dile getiren esnaflar, “Hakkari’de insanların çoğu işsiz. İş olmadığı için insanlarda para da yok. Kime satış yapacağız. Eskiden tüm malımızı sınır ticaretiyle sağlıyorduk ama bugün o da yok. AKP resmen bize açlıktan ölün, diyor. AKP’nin bize uyguladığı bu ekonomik ambargonun hesabını 24 Haziran seçimlerinde göstereceğiz. 24 Haziran’dan sonra bir daha Hakkari’ye gelecek yüzleri kalmayacak” diyor.