Günana, çağrılar üzerine eylemine son verdi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle 15 Şubat'ta ölüm orucuna başlayan Turan Günana, eylemini sonlandırdı.

İmralı Cezaevi’nde bulunan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması talebiyle kaldığı Kandıra 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ölüm orucu eylemi başlatan Turan Günana, eylemini sonlandırdı.

15 Şubat'ta ölüm orucuna başlayan Günana'nın, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu’nun Dengê Kurdistan radyosunda verdiği demecinde yaptığı çağrı üzerine eylemini önceki gün sonlandırdığı öğrenildi.

Ailesi ile telefon görüşmesi sırasında kararını aktaran Günana, önceki gece eylemini sonlandırdığını belirtti ve duyarlılık gösteren herkese teşekkürlerini sundu.

Günana’nın ailesi aracılığıyla gönderdiği mesaj ise şu şekilde: “Partinin açıklamasını değerli ve anlamlı buluyorum. Özelikle Kocaeli T 2’deki arkadaşlar bırakmamam durumunda kendilerinin açlık grevine gireceklerini söylediler. İçerden ve dışarıdan bu sürede çok destek aldım. Dayanışma için tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.”