Gerilla TV’den güvenlik yolunda kontralara eylemin görüntüleri

Gerilla TV, Haziran ayında Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde “güvenlik yolu” inşaatında çalışan kontralara yönelik eylemin görüntülerini yayınladı.

Bir süredir işgalci Türk ordusunun Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesine bağlı Serêkaniyê ve Kozili karakolları arasında güvenlik yolu inşa etmeye çalıştığı belirtildi.

Gerilla TV’de yayınlanan görüntülere göre YJA Star güçleri, 1 Haziran günü saat 06.00 sularında bu güvenlik yolu inşaatında çalışan kontraları taşıyan bir transit araca sabotaj eylemi düzenledi.

Hedeflenen aracın imha edildiği, eylemde 6 kontranın öldüğü, 2’sinin yaralandığı belirtildi.

Verilen bilgilere göre eylemin ardından ölü ve yaralı kontraları alandan uzaklaştıran Türk ordusu, aynı günün akşam saatlerinde alanda bir operasyon başlattı.

Bu operasyonun, yine aynı gün sonuçsuz bir şekilde geri çekildiği ifade edildi.

Gerilla kaynaklarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İşgalci TC devleti, karakolların güvenlik yolunu yapmak için çalışan bu kontra birliklere yönelik gerçekleştirilen eylemi sivillere karşı bir saldırı olarak kendi güdümündeki medya aracılığı ile kamuoyuna servis etmiştir. Bu kontralar işgalcilerle beraber hareket edip işbirliği yapan kişiler olup, Kürt halkının değerlerine ve gerillasına karşı düşmanla yan yana duran şahıslardır.”