GÜNDEM 24 AĞUSTOS 2020

Kürdistan, Türkiye ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar.

-Türk cezaevlerinin sayısı 445’i aştı. İnşaatı devam eden ve proje aşamasında olanların eklenmesiyle 800 bin tutsak kapasitesine ulaşılıyor. Bu da 100 kişiden birinin tutuklanacağı anlamına geliyor.

-Ölüm orucundaki Avukat Ebru Timtik’in yanında refakatçi olarak kalan kuzeni Demet Kaya, hastanenin kötü koşullar nedeniyle kuzeninin sağlık durumunun ağırlaştığını belirtti.

-Geçtiğimiz Ocak ayında gözaltına alınan ve Temmuz ayından bu yana Hamburg’da duruşmaları başlayan Kürt siyasetçi Mustafa Çelik’in davasında Prof. Norman Paech ‘bilir kişi’ olmak için başvurdu.

-Kürdistanlı ve Türkiyeli 12 kurum ile parti 5 Eylül'de Luzern kantonunda bir araya gelerek Avrupa'da yükselen ırkçılık dalgasına ve ekolojik sistemin tahribatına karşı bir eylem düzenleyecek.

-Kürdistan coğrafyasını yok etmek için her yolu deneyen AKP Hükümeti, Hakkari ve Van'da yaban hayatta yaşayan hayvanların katledilmesine de göz yumuyor.

-Laura isimli tropikal fırtına, Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’nde etkili olmaya devam ediyor. Marco olarak isimlendirilen diğer bir fırtına ise ABD’nin Luisiane eyaletine doğru kasırgaya dönüşerek gidiyor.