GÜNDEM 11 KASIM 2019

11 Kasım gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-PKK Merkez Komitesi şehit Delal Amed, Azê Malazgirt, Reşit Serdar, Kerim Kato ve BÖG komutanı Aynur Ada şahsında Kasım ayı şehitlerini andı.

-Türk devletinin Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarına tepki gösteren İstanbul'daki Kürdistanlılar, Kürtlerin ulusal birliğini sağlamasının ekmek ve sudan daha önemli olduğuna dikkat çekti.

-Siyasi istikrarsızlıktan kaynaklı ekonomik krizin olduğunu söyleyen Amed Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Mehmetoğlu, bunun çözümünün de gerçekçi politikaların izlenmesinden geçtiğini söyledi.

-İsveç'te “Müslüman Kardeşler” örgütü vakıf ve dernekler aracılığıyla devletin olanaklarını kullanarak paralel toplum oluşturmakla suçlanıyor.

-90'lı yıllarda Türk devleti tarafından boşaltılıp harabeye dönen köylerden biri olan Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Süryani köyü olan Kafro'da yaşam yeniden yeşeriyor.