Erdoğan'ın Efrîn tehdidine AP'den tepki

Türk devletinin Efrîn’e yönelik askeri saldırı tehditlerine Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) tepkiler geldi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist ve Demokratlar, Sol Birlik ve Yeşiller grupları, Türk devletinin Efrîn'e saldırı planının 'işgalci' olarak değerlendirileceğini belirtti.

SOSYALİST VE DEMOKRATLAR: KÜRTLERİN HAKLARI KORUNMALI

Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist ve Demokratlar adına basın toplantısı yapan Grup Başkan Yardımcısı Kathleen Van Brempt, “Kürt vatandaşların Suriye’deki varlığına, yaşam ve diğer haklarına saygı duyulmalı. Bay Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar ve girişimler bizleri de derinden endişelendiriyor. Evet, hem Suriye’de hem Türkiye’de Kürt halkının haklarının korunmasını istiyoruz" dedi.

Brempt, bu son tehdidi AB ve AP sorumlularının gündemlerine alması gerektiğine de dikkat çekti.

SOL BİRLİK: İŞGAL KABUL EDİLEMEZ

Sol Birlik Grubu adına Gaby Zimmer tarafında yapılan açıklamada ise "Başta Efrîn olmak üzere Türk ordusu tarafından Rojava'ya yapılacak herhangi bir askeri saldırı asla kabul edilemez zira bu Jürtleri ve haklarını hedef alan işgalci bir girişim olur" dedi.

“AB ve üye devletlerin Erdoğan rejimi ile birlik olmaması gerek’’  açıklamasını da yapan Zimmer, AB dışişleri bakanlarının Efrîn'e yönelik gelişmeleri gündemlerine alacağına inandığını söyledi.

YEŞİLLER: AB DESTEĞİNİ ÇEKMELİ

AP Yeşiller Grubu adına Eş Başkan Ska Keller ise “Efrîn'e ve diğer bölgelere askeri müdahaleye kesinlikle karşıyız. AB ve üye ülkelerin Türkiye ile başta insan hakları olmak üzere, defalarca dile getirdiğimiz konuları hasıraltı etmeleri veya silah satmalarını asla kabul edilir bulmuyoruz” açıklamasını yaptı.