Efrînliler Sivil Savunma Güçleri’ne akın edip silah alıyor

Erdoğan’ın işgal tehditlerini arttırması üzerine Efrîn halkı seferberlik düzeyinde HPC’ye katılarak, “Ya ölüm ya safer” diyerek silah alarak mevzilerini tutuyor.

 

Türk devletinin Hitler gibi çılgın ve faşist uygulamalarıyla dünya çapında bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son bir haftadır Efrîn ve Minbic üzerine tehditlerini yoğunlaştırması üzerine Türk basını da en az Erdoğan kadar aynı çılgın ve militarist havaya kapıldı.

Yandaş basın Erdoğan’ın “Terör yuvaları bir haftada kapatılacak” söylemlerine manşetlerinde ve yayınlarında alkış tutarken, tek merkezden servis edilen halkın kenti terk ettiği yönündeki haberleri manşetlerinde yayınlıyor.

Efrîn’deki manzara ise tam tersi. Halk toprakları yaşamını devam ettirirken, diğer yandan da işgale karşı direniş için seferberlik halinde Sivil Savunma Güçleri (HPC), YPG ve YPC’ye akın ediyor. Şu ana kadar 5000 kişiyi silah eğitiminden geçirmiş olan HPC üyelerinden ise son bir ayda günde 30-50 arası kişi YPG saflarına katılıyor.

Erdoğan’ın tehditlerinin artması üzerine Kürdüyle, Arabıyla her gün 100’lerce Efrînli silah alıp YPG, YPJ yanında Efrîn sınırını savunmak için mevzilerde yerini alıyor.

‘EFRÎN HALKI DİRENİŞE HAZIR’

Efrîn Kantonu HPC sorumlusu Xelil Huseyin Türk devleti tarafından halkın Efrîn’i terk ettiğine dair yalan haber yapıldığına dikkat çekerek, “Halkımızın Türk devletinin korkusundan Efrîn’den kaçtığı yalandır. Şu anda da göz önünde yaşandığı gibi halkımız Sivil Savunma Güçleri’ne (HPC) gelerek Efrîn’i ve ülkesini savunmak için kaydını yaptırıyor.

Sabah 00.08’den bu yana kadını, erkeği, genci, yaşlısı hatta çocuğuyla halkımız gelip HPC’ye kaydını yaptırıyor, silah alarak sınırımızı Türk devletinden korumaya gidiyor. Kimse halkımızın toprağına sırtını dönüp kaçacağını sanmasın. Şu anda bakın buradasınız ve HPC merkezi doludur.

Halkımızda ‘Hazırız ve hiçbir zaman Türk devletinin topraklarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Son damla kanımıza kadar savaşmaya ve ülkemizi savunmaya hazırız. Biz Efrîn halkı ve HPC olarak YPG ve YPJ’deki arkadaşlarımıza destek vereceğiz ve onlarla birlikte direneceğiz. Efrîn halkı olarak söz veriyoruz’ diye konuşuyor” dedi.

SUUDİ ARABİSTAN’DAN EFRÎN’İ SAVUNMAK İÇİN GELDİ

Efrîn savunmasında yer alanlardan birisi de Suudi Arabistan’dan gelen şehit babası Muhammed Bayır. Bugün HPC’de yerini alan Bayır, Erdoğan ve işgale tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Ben Şehit Murat Amanos’un babasıyım. Biz şehit de vereceğiz ama toprağımızı bırakmayacağız. Kanımızın son damlasına kadar Efrîn’i ve ülkemizi savunacağız. Şehitlerimiz ve kahramanlarımız olduğu sürece asla toprağımızı bırakmayacağız. ‘Ya ölüm ya zafer’ diyoruz, başka da bir şey demiyoruz.

Ben Suudi Arabistan’dan ülkemi savunmak için geldim. İşim iyiydi ama toprağımı savunmak için bıraktım. Toprağım, kardeşlik ve barış için geldim. Çünkü Efrîn’deki yaşam böyleydi.”

‘SON NEFESİMİZE KADAR TOPRAĞIMIZDA OLACAĞIZ’

Erdoğan’a tepkisini ve Erdoğan faşizmine karşı nasıl direneceklerine ilişkin de Bayır “Erdoğan bizden ne istiyor. Uçaklarıyla, tanklarıyla, topraklarıyla bize saldırıyor ve her yeri bombalıyor. Biz ona ne yaptık. Burası bizim toprağımız. Biz ne onun toprağını almışız ne de evini. Kendisi nerde bir Kırmanç varsa onun evini yıkacağını söylüyor. Biz ona ne yapmışız. İnşallah biz onun evini yıkacağız ve onu rezil edeceğiz.

Ben son nefesime kadar bu topraklar üzerinde olacağım. Halkımız hepsi de öyle. Bu millete kurban olayım. Bu ülke için mücadele eden ayağı bu toprağa basan herkesin ayaklarını öperim. Bu bizim toprağımız ve canımız” diye konuştu.

‘EFRÎN’İ SAVUNMAK HERKESİN GÖREVİ’

HPC’ye başvurarak Efrîn’i savunmak için silah alanlar sadece Kürtlerden oluşmuyor. Arap halkı da HPC’ye akın ediyor. Arap halkından olan Adil Abbud ise şunları söyledi: “Efrîn’deki halklar olarak bu saldırıları kabul etmiyoruz. Ben de topraklarımızın savunmasında yer almak istedim ve bunun için HPC’ye başvurdum. Efrîn’i savunmak Efrîn’de yaşayan herkesin görevidir.”

Muhammed Bin Yusuf ise, “Ben Erdoğan’ın tehditlerinden sonra Efrîn savunmasında yer almak için HPC’ye başvurmaya geldim. Topraklarımızı savunacağız ve yaşamımızı savunacağız ve işgale izin vermeyeceğiz” diyor.