Efrîn'e saldırıyı eleştiren onlarca kişi gözaltında

Efrîn'e dönük işgalci saldırıları eleştirenlerden bugün de 29 kişi gözaltına alındı.

AKP-MHP rejimi, sonlarını getirecek Efrîn saldırılarını sosyal medyada eleştirenlere siyasi soykırım operasyonları düzenliyor. Türkiye ve Kürdistan kentlerinde, aralarında gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İZMİR

İzmir’de yapılan eş zamanlı operasyonda aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) PM Üyesi Aydın Çetinkaya, HDP İzmir İl Eş Başkanı Çerkez Aydemir, Balçova İlçe Yöneticisi Semra Mira’nın da olduğu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye götürüldü.

MANİSA-DENİZLİ-MUĞLA

Manisa ve Denizli’de de yapılan ev baskınlarında şu ana kadar en az 6 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Muğla’da ise dün başlayan operasyonlarda HDP İl Eşbaşkanı Fatoş Ay ve HDP Yöneticisi Mehmet Polat ile haklarında yakalama kararı olduğu belirtilen 4 kişinin daha gözaltına alındıkları bildirildi. Gözaltına alınanlar, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

MARDİN

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Örgütü binasına sabah saatlerinde polis tarafından baskın düzenlendi. Binanın etrafına çok sayıda zırhlı araç konuşlandıran polis, ilçe binasını didik didik aradı. Yaklaşık 4 saat süren aramaların ardından binadan ayrılan polis, Paris'te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğrafları ile çeşitli pankartlara el koydu.

Ayrıca dün gözaltına alınan HDP Nusaybin İlçe Eş Başkanı Ferhat Kut da hâlâ emniyette.

AMED

T24 internet sitesi yazarı Nurcan Baysal, önceki gece Amed'de evinin kapısı kırılarak gözaltına alındı. Baysal, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutuluyor.

Aynı operasyonda Amed'deki evi basılan gazetecilerden biri de İsmail Eskin oldu. Eskin'in merkez Bağlar ilçesinde bulunan ailesinin evine gece yarısı baskın düzenlendi. Baskın sırasında evde misafir olarak bulunan ve aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi, uzun namlulu silahlar doğrultularak, bir odaya toplandı. Yurt dışında bulunan gazeteci Eskin'in ailesi, polis tarafından sorguya çekildi. Yaklaşık 1 saat boyunca evde arama yapan ekipler daha sonra ayrıldı.

İSTANBUL

İstanbul’da da Halkın Nabzı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Artı Gerçek yazarı İshak Karakaş da, yine önceki gece Maltepe’deki evi gece yarısı basılarak gözaltına alındı. Karakaş, Vatan caddesinde bulunan İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Yine iki senedir yurt dışında yaşayan Yazar Aziz Tunç'un İstanbul'daki evi de aynı operasyonda polisler tarafından basıldı. Evinde arama yaptıkları Tunç’u bulamayan polisler, daha sonra evden ayrıldı.

ANKARA

Ankara’da ise dün operasyon başlatan polisler, Mezopotamya Ajansı Muhabiri Hayri Demir ve Artı TV Ankara Temsilcisi Sibel Hürtaş ve aynı evde kaldıkları Yönetmen Fatin Kanat'ı gözaltına aldı.

Muş'ta haber takibi yaparken 20 Aralık 2017’de "Hakkında ciddi ihbar var" denilerek gözaltına alınan ve 4 gün süren gözaltı işleminin ardından sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan MA muhabiri Seda Taşkın'ın hakkında savcı, tutuklama talebiyle itirazda bulunmuştu. Hakkında yakalama kararı çıkarıldığı öğrenilen Taşkın Ankara’da kaldığı evde gözaltına alındı.