DAİŞ'e giden Türk silahları Rakka'da bulundu

Rakka’ya doğru ilerleyen Suriye Demokratik Güçleri, Tabka kentinde sonra bir kez daha DAİŞ’in elindeki Türk silahlarıyla karşılaştı.

Türk devletinin DAİŞ çetelerine silah ve lojistik desteğini kanıtlayan bulgulara her gün yenileri ekleniyor.

Tabka’da bulunan yüklü miktardaki Türk silahlarının ardından bu kez Rakka yakınlarında, Türkiye menşeli silahlar ortaya çıktı.  

23 Mayıs Salı günü Bir Hemad köyünün DAİŞ çetelerinden kurtarılması ardından yapılan arama tarama faaliyetlerinde, çok sayıda silah ele geçirildi. Bunlar arasında Türkiye menşeli lav silahlarının da olduğu belirlendi.

Bir evde yapılan aramalarda henüz kullanılmamış iki adet Lav silahı bulundu. Silahlardan birinin üzerinde “1340-27-000-4030, MKE. KE. 1.1.1993” ibaresi yer alıyor. Diğer silahta ise, silahın nerden geldiğinin tespit edilmemesi için izlerin silindiği görüldü.

QSD savaşçıları bunun yeni bir durum olmadığını, şimdiye kadar onlarca lav silahı ele geçirdiklerini söyledi.  Bu silahların çoğunda patentin kime ait olduğunu gösteren izlerin silindiğini belirten savaşçılar, ayrıca G-3 silahlarına da sıklıkla rastladıklarını ifade etti.