‘Cenga Heftanin Hamlesi’ başlatıldı

Heftanin Eyalet Komutanlığı, “Cenga Heftanin Hamlesi” başlattı. Hamle kapsamında gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilen 8 işgalci öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgalci Türk devletinin saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG Açıklaması şöyle:

HEFTANIN’DE HAMLE BAŞLATILDI

“İşgalci TC ordusu 23 Ağustos günü Medya Savunma Alanları’ndan Heftanin bölgesine yönelik başlattığı işgal harekatına yönelik Heftanin Eyalet Komutanlığı bünyesinde “Cenga Heftanin Hamlesi” başlatılmıştır. İşgal operasyonunun başladığı ilk günden itibaren teknik yaratıcılık ve fedai vuruş tarzı ile gerçekleştirilen eylemler ile düşmana ağır darbeler vurulmuş ve düşmanın alandaki ilerlemesi durdurulmuştur. Bu eylemsel süreç içerisinde Apocu inanç, fedailik ve kararlılık ile taktik zenginlik ve yaratıcılığın bir araya gelmesiyle dönem gerillasının başarısını gözler önüne sermiş ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın aşamayacağı hiçbir engelin olmadığını göstermiştir. Bu temelde yeni hamlesel süreç ile beraber güçlerimiz 12 ve 13 Eylül günleri işgalci TC ordusuna yönelik etkili eylemler gerçekleştirerek Cenga Heftanin Hamlesi’nin startını vermiştir. Buna göre;

12 Eylül günü saat 17.00’da Partizan Tepesi’nde konumlanan operasyon birliklerine yönelik güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. Düşmanın konumlandığı mevzii ve barınakların yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 3 asker öldürülmüş ve 1 düşman mevziisi tümden imha edilmiştir.

13 Eylül günü saat 09.00’da Siser Tepesi’nde konumlanan operasyon birlikleri 2 ayrı koldan güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Gerçekleştirilen bu eylemde ise 4 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker ise yaralanmıştır.

Aynı gün güçlerimiz, Siser Tepesi ile Tepê Hêliz arasında bulunan alanda yol çalışması yapmaya çalışan operasyon birliğini hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde hedeflenen bir dozer aracı ve içinde 1 asker ile beraber imha edilmiştir.

Eylemler ardından ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, Partizan ve Geliyê Pisaxa alanlarını Kobra tipi taarruz helikopterleri ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

Bu eylemleri gerçekleştiren birliklerimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

PİRAN’DA OPERASYON

9 Eylül günü saat 17.00’da Amed’in Pîran (Dicle) ilçesine bağlı Gorsê bölgesine bağlı Deşta Gorsê alanında taarruz helikopterlerinin desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Gerçekleştirilen bu operasyonda alanda görevleri başında olan 2 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Operasyon 10 Eylül günü sabah saatlerinde alandan geri çekilmiştir. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

ASKERLER AĞIR SİLAHLARLA PIRÊJMAN KÖYÜNÜ TARADI

Aynı gün akşam saatlerinde işgalci TC ordusu Beyaz Çeşme ve Berik karakollarından zırhlı araçlar ile Pirêjman köyünü ablukaya almış ve köyü ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır. Gece saatlerine doğru işgalciler köye baskınlar düzenleyerek halka saldırmış ve halktan bazı insanları göz altına almıştır.

HELİKOPTERLE GORSÊ ALANINI BOMBALADI

5 Eylül günü işgalci TC ordusuna ait taarruz helikopterleri saat 15.00 ile 20.00 arasında aralıklarla Gorsê alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken arazide yangın çıkmıştır.

KANDİL’E HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları 13 Eylül günü saat 18.00 ile 20.00 arasında Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesine bağlı Kozinê ve Balayan köyleri çevresini, saat 21.00 ile 00.00 arasında ise Heftanin bölgesine bağlı Geliyê Pisaxa alanını bombalamıştır. Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”