Cavalli: Erdoğan DAİŞ’i koruyor Avrupa harekete geçmeli

Dünya Kanserle Mücadele Merkezi direktörü Franco Cavalli, Türk devletinin saldırılarına karşı uluslararası güçleri harekete geçmeye çağırdı.

İsviçre Dünya Kanserle Mücadele Başkanı, siyasetçi Prof. Dr. Franco Cavalli, İsviçre Kobanê Yeniden İnşa Derneği adına yaptığı yazılı açıklama ile Türk devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik saldırılarını sert dille eleştirirdi. Cavalli, Türkiye’nin saldırganlığına karşı Avrupa’yı harekete geçmeye çağırdı.

‘ERDOĞAN DAİŞ’İ KORUMAYA ÇALIŞIYOR’

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Rakka operasyonu döneminde Türk devletinin, Rojava ve Şengal’e yaptığı saldırılarla açıkça DAİŞ’i korumaya çalıştığını söyleyen Cavalli, PKK ve YPG’nin dünyanın başına bela olan DAİŞ’e karşı mücadele eden en önemli güç olduğunu hatırlattı.

Türk devletinin yaptığı saldırılar sonucu yaşanan can kayıplarını hatırlatan Cavalli, bölgede yaşanan bu kadar önemli gelişme karşısında sessizliğini koruyan Avrupa basını ve Avrupalı yöneticileri sert dille eleştirdi.

PKK HALKLARI DAİŞ’TEN KORUYOR

Êzidîlere yönelik yapılan katliamı hatırlatan Cavalli, PKK ve YPG’nin başta Êzidîler ve Kürtler olmak üzere bölgedeki halkları DAİŞ teröründen koruyan en önemli güç olduğunun altını çizdi.

‘AVRUPA TÜRK DEVLETİNE KARŞI HAREKETE GEÇMELİ’

Türk devletinin saldırılarına karşı koalisyon güçlerinden ABD açıklamasını da eleştiren Cavalli, “ABD’nin DAİŞ karşı mücadele eden YPG ve YPG’ye yönelik Türk devletinin yaptığı saldırıya karşı net tavır koymaması kabul edilemez” dedi.

Rojava’ya yönelik yapılan saldırılara karşı Avrupa Basını ve Avrupalı yöneticileri başta olmak üzere herkesi harekete geçmeye çağıran Cavalli, “Sultanlığa soyunan Erdoğan ve rejimine karşı sessiz kalmamalıyız” dedi.

TELEVİZYON BİNASINDA DEMOKRATİK EYLEM

Öte yandan İsviçre’nin Ticino Kentinde bir araya Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etmek için İsviçre’nin İtalyan kantonlarında yayın yapan Ticino Televizyonunda demokratik bir eylem gerçekleştirdi. Yaklaşık olarak bir saat televizyon binasında eylemlerini sürdüren Kürdistanlılar, televizyon yetkililerinden, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarına karşı harekete geçilmesini istedi.