Av. Aydın: Tecrit mutlak olarak kalkmalı

Av. Sevdan Aydın, Adalet Bakanı'nın açıklaması için "Bugüne kadar yasayı uygulamadıklarını itiraf ettiler" dedi. Av. Aydın, tecridin mutlak olarak kalkması gerektiğini belirterek, bunun milyonlarca insanın hayatını ilgilendirdiğine de dikkat çekti.

Van Barosu avukatlarından Özgür Hukukçular Derneği (ÖHD) Üyesi Sevdan Aydın, Türk Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün, "Öcalan ile avukatlarının görüşmesini engelleyecek durumu ortadan kaldırdık" şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Aydın, "Yasalar için  'bundan sonra uygulayacağım' diyerek Adalet Bakanı yasaları bugüne kadar uygulamadığını itiraf etmiştir. Yıllardır insanlık suçu işliyorlar. Tecrit bir insanlık suçudur. Evrensel hukukla bağdaşmayan bir uygulamadır. Tecrit içinde tecrit uyguluyorlar" diye konuştu.

'TECRİT SİSTEMİ TAMAMEN KALDIRILMALI'

"Bizler, tecride yönelik politikaların ne anlama geldiğini biliyoruz. Tecridin  geçici olarak değil, mutlak kaldırılması talebimizdir" diyen Av. Aydın, şöyle devam etti:

"Bu tarihsel bir sorumluluktur. Bunlar böyle açıklamalarla geçiştirilecek bir durum değil. Milyonlarca insanın hayatını ilgilendiren bir durumdan söz ediyoruz. İmralı Adası’nda bir sistem var ve bu sistemin adı İmralı sistemidir. Kaldırılması gereken bu sistemdir. İnsansızlaştırılmış, yasak bölge ilan edilmiş bir adadan bahsediyoruz. Sayın Öcalan ile birlikte ülkemize inşa edilen sistemin bir bütünen kaldırılması gerekiyor."