Amed'de şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

HPG Basın İrtibat Merkezi, Amed’de 30 Ekim günü şehit düşen bir gerillanın kimliğini açıkladı.

HPG açıklaması şöyle:

“30 Kasım tarihli açıklamamızda, 30 Ekim günü Amed’in Lice ilçesine bağlı Goma Salih alanında güçlerimiz ile işgalciler arasında yaşanan çatışma sonucunda 1 arkadaşımızın şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık. Şehadete ulaşan Adıl arkadaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Adıl Nuda
Adı Soyadı: Ramazan Toprak
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Havva – Felemez
Şehadet Tarihi ve Yeri: 30 Ekim 2019 / Amed

Adıl arkadaş 1994 yılında özlemlerin kenti ve direnişin kalesi olan Amed’de dünyaya gelir. Yurtsever bir ailede özü ve diliyle şekillenen Adıl arkadaş PKK yoldaşlığı ve Önderlik yaşamını araştırır ve her Kürt genci gibi Adıl arkadaş da düşmanın tüm sömürü   ve baskılarına erken yaşlarda fark ederek bu intikam kini ve öfkesiyle adımlarını her geçen gün daha azimli atmaya başlar. Genç yüreğini Önderlik aşkıyla donatır ve Adılların ardılları olacağı kararlığına gelir. 2013 yılında gerilla saflarına Amed’ten katılan Adıl arkadaş, mücadele yaşamı boyunca Önderliğin fedaisi olma temelinde Mazlum, Xeyri ve Kemallerin yoldaşlığını kendisine esas alır. Her zaman ve her yerde örgütün tüm görevlerine hazır olan Adıl arkadaş görevini zafere ulaştırmak için tüm emeği ve morali ile yaşama renk katmıştır. Önderliğe ve şehitlere olan intikam borcu ile yaşayan ve bu sorumlulukla attığı her adımı öz eleştirisel olan Adıl arkadaş, örgütsel duruşu ile herkese güven kazandırmıştır. 2016 yılında da bu adımlarla tekrardan direniş kalesi olan Amed topraklarına yürümüştür. Her anını düşmana darbe vurma yoğunlaşması ile nefes alan Adıl arkadaş bu rol ve misyonla sürece önemli katkılarda bulunmuştur. Amed dağlarında fedai savaş tarzını her zaman esas almış, aktif ve cesur bir katılımı olmuştur. Amed sevdalısı olan yiğit Adıl yoldaşımız son anına kadarda sevdasını fedai ruh ile sembolleştirmiştir.

Bizlerde kendimizi onun fedai duruşuyla bu yaşamı sahipleneceğimizi belirtiyor ve bu savaşı zafere taşıyacağımızın sözünü veriyoruz. Şahadetinden dolayı başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.”