Almanya: Osmanen Germania'nın AKP ile sıkı ilişkisi var

NRW Eyaleti İçişleri Bakanlığı, bir süredir Almanya'nın gündemini işgal eden Türk çetesi "Osmanen Germania"nın AKP ile sıkı ilişkileri bulunduğunu bildirdi.

12 Aralık günü ZDF televizyonunda yayınlanan "Frontal 21" programında "Osmanen Germania"nın (Almanyalı Osmanlılar) Erdoğan rejiminin Almanya'daki silahlı çetesi olduğunu belgeleriyle duyurmuştu. Çetenin finansörü olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün çeteye Kürtlere karşı silahlı eylemler yapılması talimatı verdiği tespit edilirken, ses kayıtlarına göre Külünk çeteye ilişkin direktifleri bizzat Erdoğan'dan alıyordu.

Alman politikacılar çetenin yasaklanmasını isterken, "Osmanen Germania"nın en çok örgütlendiği eyalet olan Kuzey Ren Westfalya (NRW) İçişleri Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi. "Kölner Stadt-Anzeige" gazetesinin konuya ilişkin sorusunu yanıtlayan bakanlık "Osmanen Germania"nın AKP ve lideri Erdoğan ile sıkı ilişkileri var" bilgisini verdi.

Bakanlık ayrıca çete üyelerinin internet ortamında Türk milliyetçiliğini yaptığını bildirdi. NRW Eyaleti Anayasa Koruma Teşkilatı'nın son zamanlarda "Osmanen Germania" üyelerinin AKP rejiminin kuruluşu Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) etkinliklerde güvenlik elamanı olarak görev yapmaya başladığını tespit ettiği belirtildi.

Gazeteye konuşan Alman Kriminal Polis Birliği NRW Başkanı Sebastian Fiedler ise "Grubun milliyetçi üyelerinin Erdoğan'ın uzun kolu olarak Almanya'da ideolojik amaçlı suç işleme tehlikesi var. Bu suçlarla Erdoğan'ı eleştirenler korkutulmak isteniyor" dedi.

Almanya'daki Türk çetesine ilişkin şimdiye kadar gizli tutulan bilgilerin kamuoyuna yansımasından bir hafta sonra ise HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Avrupa’da yaşayan Alevilere, Ermenilere ve Kürdistanlı, Türkiyeli gazetecilere suikast yapılacağı yönünde istihbarat aldığını bildirdi.

HDP'li Paylan'ın "suikast yapılacak" bilgisinin Almanya'da Osmanlılar çetesine yönelik soruşturma ve gözaltında olan çetenin liderlerinin Mehmet Bağcı, Selçuk Şahin ve Levent Uzundal hakkında Aralık ayı başında tutuklanma kararının verilmesiyle bağlantısının olabileceği belirtiliyor. Her üç çete liderinin yargılamaları önümüzdeki Mart ayında başlayacak.

Erdoğan rejiminin desteğiyle Almanya'da hızlı büyüyen grupların başında gelen ve 2015 yılında kurulan Osmanen Germania'ya 2500 kişinin üye olduğu belirtiliyor. Motosiklet kulübü ile boks kulübü karışımı bir yapıya sahip çete en çok ise NRW'de aktif. Grup; Aachen, Bielefeld, Bochum, Dortmund, Düsseldorf, Duisburg, Essen, Köln ve Münster kentlerinde örgütlü.

Konuyla ilgili haberler:

Almanya'daki silahlı çeteyi bizzat Erdoğan kurdu

İşte MİT'in Almanya'daki paravan şirketi

Suikastleri Sedat Peker'in ekibi mi yapacaktı?