Almanya, Avusturya ve İtalya’da Newroz coşkusu

Almanya’nıın Heilbronn, Kiel ve Bielefeld, Avusturya’nın Innsbruck ile İtalya’nın Parma şehirlerinde düzenlenen etkinliklerle Newroz kutlandı.

HEILBRONN


Almanya’nın Heilbronn şehrinde yüzlerce Kurdistanlı ve dostları bir araya gelerek Newroz’u kutladı.

Şehit aileleri tarafından yakılan Newroz ateşi ile başlayan kutlamada HDP Amed eski milletvekili Sibel Yiğitalp bir konuşma yaptı. Yiğitalıp “Newroz ateşini gürleyen yüzlerce şehidimizin sayesinde bugün dünyanın her yerinde Kürtler Newroz direnişi ile özgürlüğü haykırıyor” dedi.

Newroz yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılar eşliğinde ateş etrafında çekilen halaylarla kutlandı.

KIEL
 


Almanya’nın Kiel şehrinde de Newroz coşku ile kutlandı.

Metenhaof Kaufland’da saat 17’de binlerce Kürdistanlının katılımıyla gerçekleştirilen kutlama Kürdistan şehitleri için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Newroz ateşinin yakıldığı etkinlikte Kiel Kürt Kültür Meclisinde yer alan Kürdistanlı müzisyenler sahne aldı. Kutlamada sık sık “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

BIELEFELD

Bielefeld’de yaşayan Kürt, Afgan, Belluci, Fars, Azeri ve Türk hakları bir araya gelerek düzenledikleri bir yürüyüşle Newroz Bayramını kutladı.

Etkinlik Bielefeld Merkez Tren istasyonu önünden yürüyüşle başladı. Sık sık “Biji Newroz”, “Biji Serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî” sloganlarının atıldığı yürüyüş Keselbrink meydanına kadar devam etti.

Meydanda Newroz ateşi yapan kitle geç saatlere kadar müzik ve erbaneler eşliğinde halaya durdu.

PARMA
 


İtalya'nın Parma şehrinde coşkulu Newroz kutlaması yapıldı. 
Kürt komitesi ve Rete Kürdistan dayanışma ağı tarafından organize edilen Newroz etkinliği bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 
Ardından yapılan konuşma da Newroz’un anlamına değinen konuşmalar yapıldı ve Kürt halkı ve depremzedelerle dayanışma mesajları verildi. 
Etkinlik Kürtçe ve İtalyanca söylenen ezgiler halaylar ve Biji Newroz sloganları ile son buldu.

INNSBRUCK

Newroz 20 Mart Pazartesi günü saat 18:00'da Innsbruck Marktplatz'da Birleşik Devrimci Mücadele’nin çağrısıyla yoğun bir kitle katılımı ile başladı.

Newroz ateşi coşkuyla körükleyerek hep bir ağızdan haykıran kitle Bijî Newroz! Newroz Pîroz Be! sloganları ile halaya durdu.

Eylemde Birleşik Devrimci Mücadele adına konuşmalar yapılırken Newroz'un tarihi konusunda bilgiler verildi.