Alman istihbaratından Ülkücüler uyarısı

Bazı kentlerde işgal saldırısını protesto amacıyla yapılan gösterilerde AKP-MHP yanlısı Türk milliyetçilerinin saldırılarına ilişkin açıklama yapan NRW Eyaleti istihbaratı Ülkücülerin provokasyonları konusunda uyardı.

Türk devleti ve çetelerinin 9 Ekim gününden bu yana Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik işgal saldırılarını protesto amacıyla günlerdir hemen hemen Almanya’nın bütün kentleri, ilçeleri ve hatta küçük kasabalarında bile gösteriler düzenleniyor. Gösterilerin giderek kitleselleşmesi ve süreklilik kazanması ülkedeki AKP-MHP yanlısı ırkçı grupları da endişelendirmeye başladı.

Bu amaçla dünden bu yana bazı kentlerdeki gösteriler sırasında Türk faşistlerinin artan provokasyon ve saldırıları dikkat çekti. Özelikle ülkenin en büyük eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti’nin Herne, Bottrop ve Bielefeld kentlerinde yaşanan provokasyon girişimleri ve şiddet olaylarının ardından eyaletin İçişleri Bakanlığı’ndan uyarı geldi.

WDR’ye konuşan İçişleri Bakanlığı yetkilileri, iç istihbarat kurumu Anayasa Koruma Teşkilatı’nın bilgilerine göre Kürtlerin gösterileri sırasında Ülkücü grupların provokasyonlara giriştiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca Alman istihbaratının “Kürt, Ermeni, Yahudi ve Yunan” düşmanı olarak nitelendirdiği Ülkücü grupların spontane bir şekilde toplanmaya çalışarak karşı gösterilerle provoke etmeye çalıştığını bildirdi.

UYARI KÖLN YÜRÜYÜŞÜ ÖNCESİ GELDİ

NRW Eyaleti İçişleri Bakanlığı’nın bu açıklaması Defend Rojava Platformu’nun çağrısıyla Cumartesi günü Köln’de düzenlenecek merkezi yürüyüş öncesine denk gelmesi dikkat çekti. İki koldan gerçekleşecek yürüyüş Almanya’nın birçok kentinden on binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Alman istihbarat ve güvenlik birimlerinin yakın takibinde olan Ülkücü gruplar ise yoğun olarak örgütlendikleri eyaletlerin başında NRW geliyor. Burada 70’den fazla dernekleri bulunan aktif ülkücü sayısı iki bin olarak tahmin ediliyor. Son olarak geçtiğimiz yıl Erdoğan’ın Köln’e gidişi sırasında ülkücü gruplar ırkçı gösterilerde bulunmuştu.