Ali Dirêj Vadisi’nde Türk ordusuna ağır darbe

HPG Basın İrtibat Merkezi, 11 Temmuz günü Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesinde Türk ordusuna düzenlenen eylemde 10 askerin öldürüldüğünü duyurdu. HPG, Şırnak’ta da 1 askerin öldürüldüğünü açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Sidekan’a bağlı Bradost bölgesi ile Şırnak’ın Zıvıngê taburuna yönelik düzenlenen eylemlerin ayrıntılarını açıkladı.

HPG sitesinde yer alan bilgiler şöyle:

‘’Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 11 Temmuz günü saat 15.30 sularında Güney Kürdistan toprakları içerisinde bulunan Sidekan’a bağlı Bradost bölgesindeki Ali Dirêj vadisinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınakların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde birçok mevzii ve barınak imha edilmiş ve tespit edilebilen 10 düşman askeri öldürülmüş, 1 düşman askeri ise yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu insansız hava araçlar ve kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteğinde skorksy helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

2. Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 10 Temmuz günü saat 18.30’da Şırnak’a bağlı Zıvıngê taburundaki askerlere yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerde 1 düşman askeri öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.’’