AKP savcısı Leyla Güven’in tahliyesine itiraz etti

HDP’den Hakkari milletvekili seçilen DTK Eş Başkanı Leyla Güven hakkında verilen tahliye kararına savcı itirazda bulundu. Güven henüz tahliye edilmedi.

Güven’in rehin tutulduğu Amed’deki E Tipi Cezaevi’nden tahliye edilmesi için avukatının başvurusuna olumlu yanıt verildi. 9. Ağır Ceza Mahkemesi, oy birliği ile Güven’in tahliyesine karar verdi.

Tahliye beklenirken 9. Ağır Ceza Mahkemesi savcısı, mahkemenin tahliye kararına karşı bir üst mahkeme olan 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu.

Savcı, tahliye kararının usule ve yasaya aykırı olduğunu ileri sürdü ve Güven hakkında verilen tahliye kararının kaldırılıp tutuklama kararı verilmesini talep etti.

Jet hızıyla yapılan itiraz üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliye müzekkeresini E Tipi Cezaevi’ne göndermedi.

Güven’in avukatları, Cezaevi İdaresi’nin Güven hakkında verilen tahliye kararının kendilerine ulaşmadığını söylediklerini aktardı. Avukatlar, tahliye karşı yapılan bu girişim için “hukuk dışı bir uygulama” dedi. Avukatlara göre mahkeme kararı bekletilerek “hürriyeti tehdit” suçu işleniyor.