AKP-MHP darbesi birçok kentte protesto edildi

Kürdistanlılar, çok sayıda kentte kayyum gasplarını protesto etti, "Asıl darbeci AKP. Tarihe bakarsa Kürtleri teslim alamayacağını görür" mesajları verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki belediyelerin gasp edilmesi Amed, Batman, Siirt, Adana, Mersin, Şırnak'ta protesto edildi.

AMED
HDP Amed İl Örgütü, gasplara karşı HDP Bağlar ilçe binası önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya HDP Amed Milletvekili Remziye Tosun, HDP il eşbaşkanları Hülya Alökmen Uyanık, Zeyyad Ceylan ile il yönetimi ve ilçe yöneticileri katıldı.
Alökmen, kayyumları halkın iradesine darbe olarak gördüklerini, dün olduğu gibi bugün de Amed'den seslerini yükselteceklerini belirtti.
HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Mehmet Atlıhan da "Darbe dönemlerini aşan bir yöntem” dedi, "Kürt halkını yıldırıp teslim alacağını düşünen saray vesayetine tarihe bakmayı tavsiye ediyoruz" diye ekledi.

SİLVAN
Silvan Belediyesi önünde bir araya gelen HDP ilçe yöneticileri ve halk, gasbı protesto etti.
HDP Silvan ilçe Eşbaşkanı Kenan Kaydu, “Seçilmişlerin somutlaşmış bir dosyası olmamasına rağmen kayyum yöntemi ile belediyelerimiz gasp etmek hukuk dışı” dedi.

SİİRT
Siirt’te HDP Grup Başkanvekili ve Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş, Parti Sözcüsü Ebru Günay ile HDP milletvekilleri Dr. Nejdet İpekyüz, Dersim Dağ, Feleknas Uca, Sıddık Taş ve Ayşe Sürücü ve il ilçe yöneticileri, basın açıklaması yaptı.
Açıklama öncesi esnafı ziyaret eden HDP’liler, ardından parti binası önünde basın açıklaması yaptı.
HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, "Darbe yapan AKP'nin, MHP'nin kendisidir. Darbe yapan AKP MHP faşist iktidarıdır" dedi.
Belediye eşbaşkanlarında asla bir tek yoksuzluk ve hırsızlık görülemeyeceğini dile getiren Günay, "Mardin başta olmak üzere birçok kayyum belediyesinde yolsuzluk iddiaları var. Biz gümüş eşyaları unutmadık. Bu darbe Türkiye'nin demokrasisine karşı bir darbedir" dedi.

BATMAN
HDP Batman İl Örgütü bina önünde gürültü yapılarak protesto gösterisi düzenlendi. HDP Batman milletvekilleri Necdet İpekyüz, Feleknas Uca, Ayşe Acar Başaran ile görevleri gasp edilen Batman Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Demir, Songül korkmaz katıldı.
Esas darbecilerin siyasi iktidar olduğunu ifade eden İpekyzüz, "Kayyumlar darbedir, kayyumlar işgaldir" dedi.

ŞIRNAK
Gasplar Şırnak'ın İdil ilçesinde de protesto edildi. HDP Şırnak milletvekilleri Nuran İmir ve Hasan Özgüneş ile belediye eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, parti binası önünde bir araya gelerek açıklama yaptı.
HDP'li Özgüneş, kayyım atamalarını Kürt halkının iradesini tanımamak anlamına geldiğini vurguladı.

ADANA
HDP Adana İl Örgütü, polis ablukasına rağmen kayyum gasplarını protesto etti. Parti binasının girişi yüzlerce polis ve araçlarla kapatıldı.
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları'nın katılımıyla düzenlenen eyleme Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) de katıldı.
Açıklama yapan Hatimoğulları, "Kayyum bir darbedir" dedi.
Açıklama "Direne direne kazanacağız" sloganları ve alkışlarla son buldu.

MERSİN
HDP Mersin İl Örgütü, kayyum gasplarına tepki gösterdi. HDP Akdeniz İlçe Örgütü binası önünde yapılmak istenilen açıklamaya polis engel olmaya çalıştı. Ancak engellemeye rağmen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan, kent milletvekili Fatma Kurtulan’ın katılımıyla açıklama yapıldı.