AKP, Amed belediyesini 'ödenek' için teslim etmiyor!

AKP, Amed Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ilçelerde sonuçlara itiraz etti. HDP Yöneticisi Edip Binbir, İller Bankası ödeneklerini işaret ederek, "Ödenekler harcandıktan sonra belediyeleri teslim ederler" dedi.

AKP, Amed Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 4’ü merkez ilçe olmak üzere 14 ilçenin tamamında seçim sonuçlarına itiraz etti. Ergani, Kocaköy, Kayapınar, Yenişehir, Dicle ve Lice’nin seçim sonuçlarına karşı ilçe seçim kurullarına yapılan itiraz başvuruları reddedildi. AKP, bunun üzerine itirazları İl Seçim Kuruluna taşıdı. İl Seçim Kurulu ise ilçe seçim kurullarının kararına dayandırarak, itiraz başvurularını reddetti. AKP, bu kez itiraz başvurusunu YSK’ye yaptı. 

Bağlar, Sur, Bismil, Silvan, Çınar ve Kulp ilçelerinde de sonuçlara itiraz eden AKP’nin başvurusu İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Söz konusu ilçelerde de itirazı İl Seçim Kuruluna taşıdı. Yapılan itirazlar henüz karara bağlanmadı. 

AKP’nin itiraz ettiği bir diğer ilçe olan Hazro'da da yeniden sayım başladı. 

BİNBİR: İLLER BANKASI ÖDENEĞİNİ BEKLİYORLAR!

HDP Amed İl Yöneticisi Edip Binbir, AKP ile aralarında açık ara fark olmasına rağmen yapılan itirazların İller Bankası’nın Nisan ayı yapılacak olan ödeme nedeniyle olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ödenekler harcandıktan sonra belediyeleri teslim ederler. Bunun en bariz örneği, Sur ilçesinde 180 işçi alımı ve bu işçilerin işbaşı yapmasıdır. Kocaköy’de de benzer bir uygulama ile karşıyayız. Ne hukuki ne ahlaki ne de insanidir. Seçilmiş bir belediye başkanı varken, halen kayyum tarafından yönetiliyor ve itirazlar ile mazbatalar verilmiyor."

HDP'NİN KUTLAMASINA SORUŞTURMA! 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'nin dün il binasında büyükşehir ve ilçe belediye eşbaşkanlarının katılımıyla düzenlenen etkinlik hakkında soruşturma başlattı.  Etkinliğe katılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Amed Büyükşehir Belediyesi'ne seçilen eşbaşkan Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık hakkında soruşturma başlatıldı.