Şırnak ve Mardin’de şölen ve köy ziyaretleri

Şırnak ve Mardin’de HDP’nin gerçekleştirdiği şölen ve köy ziyaretlerinde binlerce kişi bir araya geldi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında, Mardin’in Dargeçit ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla şölen düzenledi. Miradê Kine Meydanı'nda düzenlenen şölene, HDP’li adayların yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

Burada halka hitap eden HDP’li aday Ebru Günay, Urfa’nın Suruç ilçesinde AKP’lilerin saldırısı sonucu yaşamını yitirenleri anarak, “Bu halk, AKP faşizmine karşı asla diz çökmeyecek” dedi. HDP’li aday Pero Dündar ise, kitleni coşkusu karşısında, “Allah sizi Erdoğan'ın nazarından korusun" ifadelerini kullandı. Dündar, AKP’ye verilecek her oyun, Tansu Çiller ve MHP’ye gideceğinden dolayı iyi düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından Koma Avesta’nın seslendirdiği ezgiler eşliğinde yurttaşlar halay çekti.

SİLOPİ

HDP, Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi, Çardaklı, Aktepe, Özgen ve Çiçekli köyleri ile Görümlü ve Çalışkan beldelerinde çok sayıda araçla seçim turu düzenledi. HDP milletvekili adayı Hüseyin Kaçmaz’ın da aralarında bulunduğu partililerin konvoyu, her geçtiği yerde halkın yoğun ilgili ile karşılandı. Seçim aracından çalınan müziğin duyulması ile birlikte dışarıya koşan kitle, partilileri zafer işaretleri ve alkışlar ile karşıladı.

Bazı köylerde karşılaştıkları ilgiye kayıtsız kalmayan HDP’liler, tura ara vererek halkla birlikte uzun süre halay çekti. Kadınların ve çocukların yoğun ilgi gösterdiği partililer bazıları evlerin damına çıkarak zafer işaretleri ve HDP bayrakları ile karşılaması ise dikkat çekti.

HDP’nin milletvekili adayı Nuran İmir’in de aralarında bulunduğu çok sayıda partili ise, Şırnak merkeze bağlı Balveren Beldesi (Gundikê Melê) ile Araköy, Geçitboyu, Dağkonak (Nerex) ve Yoğurtçular (Heştan) köylerinde halkla ile bir araya geldi. İlk olarak Balveren Beldesi’ni ziyaret eden partililer burada evleri tek tek dolaştı. HDP’lilere yoğun ilginin olduğu beldede bulunan evlerden en az birer kişi de seçim çalışmalarına katıldı.

Ziyaret boyunca HDP’nin seçim aracının üzerinden inmeyen çocukların coşkusu renkli görüntüler ortaya çıkardı. Çocuklar tarafından sık sık atılan, "En büyük başkan Selahattin başkan" sloganı yer yer seçim aracından çalınan müziğin sesini bastırdı. Kürtçe ezgilerin duyulmasıyla dışarıya koşan bazı kadınların HDP’lilere su ikram etmesi ise dikkat çekti. Köy meydanına kadar süren ve adeta düğün havasında geçen ziyaret sırasında halkla partililer halaya durdu. Belde içinden geçen iş makinelerinin sürücüler ise korna çalarak partililere destek verdi.

HDP'lilerin ziyareti esnasında seçim aracı ile beldeye gelen AKP’liler ise tepkiyle karşılandı. Köy sakinlerinin tepkisi ile karşılanan AKP’nin seçim aracı hızla beldeyi terk etti. AKP’lilerin aracının plakasız olması ise dikkatlerden kaçmadı.

HDP’liler daha sonra sırasıyla Araköy, Geçitboyu, Dağkonak ve Yoğurtçular köylerinden halkla ile bir araya geldi. Yoğun coşkunun hakim olduğu köy ziyaretleri sırasında bazı tarla ve inşaatlarda çalışan işçilerin iş bırakarak, partililerin yanına gelip sohbet etmesi göze çarptı.

Halayların çekildiği köy ziyaretlerinin ardından partililer çok sayıda araçla oluşturdukları konvoy eşliğinde şehir merkezine döndü.