İHD: Kürt medyası ve siyasetçilerine baskıyı kınıyoruz  

İHD, Kürt medyası ve siyasetçilere dönük siyasi soykırım operasyonlarını kınayarak, AKP'nin HDP'nin milyonları bulan temsiliyetini kabul etmek zorunda olduğunu vurguladı..

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkez Yönetim Kurulu, son günlerde gazeteci ve siyasetçilere dönük siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'İKTİDAR KABULLENMELİ'

Gözaltı ve tutuklamaların OHAL'de olduğu gibi devam ettiğine vurgu yapılan açıklamada, "Türkiye’deki siyasal iktidarın HDP ve DBP’yi dışlayan ve kriminalize etmeye çalışan siyasi tutumu kesinlikle kabul edilemez. HDP’nin 24 Haziran 2018 seçimlerinde halktan aldığı 5.8 milyonluk oy ve TBMM’de temsiliyetini bulan 67 milletvekili önemli bir temsiliyettir ve siyasal iktidarın bunu kabullenmesi gerekmektedir" denildi.

Rehin tutulan HDP'li siyasetçilerin derhal serbest bırakılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, Kürt medyasına yönelik baskılar da kınanarak, "Başta Kürt medyası olmak üzere gazetecilere yönelik yargı baskısı hızından hiçbir şey kaybetmeden devam etmektedir. Venedik Komisyonu’nun 13 Mart 2017 tarihli 872/2016 sayılı raporunda belirtiği eleştirilerle ilgili uygulamalar da aynen devam etmekte olup Komisyonun görüş ve önerileri dikkate alınmamıştır" diye kaydedildi.