Çatışmada ölen korucular işçi olarak gösterildi!

Uludere’de askerler ile HPG’liler arasında yaşanan çatışmada ölen ve valilik tarafından işçi olarak gösterilen 3 kişinin korucu olduğu ortaya çıktı.

Şırnak’ın Uludere ilçesinde ayın 28'sinde Türk askeri ve korucular ile HPG gerillaları arasında çıkan çatışmada ölen ve valiliğin “işçi” dediği 3 kişinin korucu olduğu ortaya çıktı. 

Ortasu Köyü Düğündağı Bölgesinde askeri araçların geçişi için yapımı devam eden yol inşaatı üzerinde yaşanan çatışmada ölen Kadri Oslu, Ramazan Yakut ve Cangir Yılmaz'ın korucu olmalarına rağmen ayrıca yol yapımında da çalıştıkları belirtildi. 

Ölen korucuların Ortasu Jandarma Karakolunun bilgisi dahilinde askeri araç geçişi için yapılan yol yapımında çalıştırıldıkları aktarıldı. Çatışmayı gizleyen Şırnak Valiliği, ölen 3 korucuyu da sivil olarak göstermişti. 

HPG UYARMIŞTI!

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, havuz medyası ve AKP'li yetkilerin de sivil olarak gösterdiği köy kurucularının HPG'liler tarafından daha önce defalarca uyarıldığı ve buna rağmen askeri geçişler için yapılan yol inşaatında çalıştıkları ifade edildi.