14 MAYIS GÜNDEM

14 Mayıs Haber Merkezi gündemi...

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması amacıyla 30 Nisan’dan itibaren 15 PKK ve PAJK’lı tutsağın ve 10 Mayıs’tan itibaren 15 tutsağın başlattığı ölüm orucu direnişi ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Karasu: Önder Apo ile yapılan görüşme üzerine spekülasyonlar yapılıyor. Bunlar aslında esas olarak AKP’nin kontrolündeki özel savaş merkezlerinde üretiliyor.

-Qamişlo’da Türk devletinin tutsak annelerine saldırısını kınamak için düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar, direnişin süreceğini dile getirdi.

-Oğlu açlık grevine olan Naci Sümeli ve kardeşi açlık grevine olan Suat Günana, grevlerin meşru olduğunu, sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

-'Yuva'nın yönetmeni Emre Yeksan, "İnsanların mekânla kurduğu bir ilişki devlet, sermaye, silahlı kuvvetler ya da çeşitli otoriteler tarafından engelleniyor. İnsanın yuva hakkı elinden alınıyor" dedi.

-CIA'in kripto belgelerinde adı geçen DAİŞ'in Türk propagandacısı Defne Bayrak, QSD'nin elinde. DAİŞ çetelerine katılan Bayrak, Türkiye'ye soracağı sorular olduğunu ve "yüzleşmek" istediğini belirtiyor. Bayrak, "Birinci hayal kırıklığım DAİŞ, ikincisi Türkiye oldu" diyor.

-Van ve çevresinde çetin geçen kış aylarından sonra bahar ayları ile birlikte hayvancılıkla uğraşanlar, hayvanlarını mera ve ovalarda otlatmaya başladı.