Yücel: Merkel’in Erdoğan’ı Almanya’da karşılaması ‘ihanet‘tir

Alman hükümetinin 1 yıl boyunca Türkiye’ye karşı sözde kınayıcı tavrına gerekçe gösterdiği gazeteci Deniz Yücel, Angela Merkel’in Erdoğan’ı Almanya’da karşılamasının ‘ihanet‘ olduğunu söyledi.

Die Welt muhabiri iken Şubat 2017’de tutuklanan Deniz Yücel, Türk ve Alman hükümetleri arasındaki kirli pazarlıklar sonrasında bu yılın Şubat ayında serbest bırakılmıştı.

Dün Potsdam şehrinde M100 Media Award adlı törenle yılın gazetecilik ödülünü alan Yücel, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devlet töreniyle karşılayacak Alman hükümetine ‘ihanet’ suçlaması getirdi.

Alman hükümetinin Türkiye’de özgürlükçü, demokratik ve seküler bir toplum isteyen insanlara ‘bir kez daha ihanet etmeye’ hazırlandığının görüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i de eleştiren Yücel, “Cumhurbaşkanı bir suçluyu devlet merasimiyle karşılayacak” dedi.

2016 yılındaki Ermeni Soykırımı oylaması ile 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında karşılıklı ‘gerginlik’ yaşayan Almanya ve Türk hükümetlerinin en önemli pazarlık konularından biri de Deniz Yücel’in tutukluluğu olmuştu. Yücel, Şubat ayında aniden serbest bırakılması ardından da benzeri açıklamalar yapmış ve kendisinin ‘kirli pazarlıklara’ konu edilmesini eleştirmişti.