Yazar Anja Flach’ın evi basıldı

Hamburglu Yazar Anja Flach’ın evi polis tarafından basıldı. Baskına gerekçe olarak, şehit düşen Alman HPG savaşçısı Jakob R.’in fotoğrafları gösterildi.

Yazar Anja Flach’ın Hamburg’daki evine sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Hamburg’daki yerel mahkemenin baskın kararında, Flach’ın sosyal medya hesaplarında Alman HPG savaşcısı Jakob R.’in (Şiyar Gabar) fotoğraflarını paylaşması gerekçe olarak gösterildi.
Hamburglu olan Jakob R. 2018 yılının Temmuz ayında Çarçella alanında Türk ordusunun hava saldırısında katledildi.

'İŞGALE KARŞI TUTUM ALACAĞINA...'

"Polisin sosyal medya hesabımda paylaşılan bir fotoğraftan dolayı evimi basması beni şaşkına uğrattı" diyen Anja Flach, "Türk devletinin işlediği savaş suçlarına karşı tutum almak ve Rojava’daki işgal saldırılarını durdurmak yerine Alman devleti buradaki baskın politikasını sürdürüyor" dedi.
Baskın sırasında Anja Flach’a ait telefon ve bilgisayar el koyuldu.

KİMDİR?

Anja Flach, Kürdistan konusunda da kitaplar yazıyor. 'Rojava’daki devrim’ kitabı 10 dile çevrildi. 1995 ile 1997 yıllarında Kürdistan dağlarında bulunan Anja Flach, orada edindiği izlenimlerini de iki kitapta paylaştı. Özellikle Kürt kadın devrimi konusunda uzmanlaşan feminist yazar, son yıllarda Almanya’da yüzlerce panele konuşmacı olarak katıldı. Gazetecilik de yapan Flach’ın yazıları ANF Almanca servisinde düzenli olarak çıkıyor.