'Xemgin Setkar yoldaşımızı saygıyla anıyoruz'

Metina’da 26 Mayıs’ta düzenlenen hava saldırısında Abdullah Temel (Xemgin Setkar) adlı gerillanın şehit düştüğünü belirten Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı,  ailesi ve Kürdistan halkına başsağlığı diledi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Metina’da şehit düşen Abdullah Temel’e ilişkin açıklama yaptı. HPG, “26 Mayıs günü işgalci TC ordusunun Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine yaptığı bir hava saldırısı sonucu değerli yoldaşımız Xemgin Setkar (Abdullah Temel) şehadete ulaşmıştır” dedi.

Komutanlık açıklamasında şunlar belirtildi: “Xemgin (Abdullah Temel) arkadaşımız Beytüşşebap’a bağlı Setkare köyündendir. Gravi aşiretinde yurtseverlik bilincinin yüksek olduğu bir aileye mensup olan Xemgin arkadaşımız, 15 Ağustos Atılımı’ndan bu yana Özgürlük mücadelesi içerisinde emek sahibi olan bir aile geleneğinden gelmektedir. Xemgin arkadaş yurtseverlikte, devrime ve şehitlere en fazla bağlı kişilerin başında gelip, sömürgeci TC devletine bağlı polis ve jandarma terörüne sürekli maruz kalmış işkencelerden geçmiş ve uzun yıllarını zindanlarda geçirmişti. Ancak direniş çizgisinden, ağır bedeller vermesine rağmen direnişte ısrar etmiş ve bir adım bile geri atmamıştır. Son 9 yılda da bir PKK militanı ve kadrosu olarak mücadelesini bir üst seviyeye taşıyarak profesyonel bir gerilla olmuştur.  Metina ve Haftanin alanlarında halkla ilişkiler komutanlığı görevini başarıyla yürütmüştür. Cesareti, dürüstlüğü, yurtseverliği ve halkçı kişiliği ile bölge halkının gönlünde özel bir yer edinmiştir. Bütün yaşamı ve mücadelesi boyunca Botan bölgemizin yurtseverliğine, toprağa ve toplumsal değerlere bağlılığı, Önderlik ve şehitler çizgisini güçlü bir temsil ile örnek devrimci kişiliğe ulaşmayı başarmıştır.

Başta Xemgin arkadaşın ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletirken, Xemgin arkadaşın temsil ettiği değerleri ve devrim coşkusunu daha üst seviyeye ulaştırarak ve sömürgeci TC devletinden hesap sorarak layık olacağımızın sözünü veriyoruz. Botan ve Behdinan halkımızın Xemgin arkadaşın yurtseverlik çizgisini sahiplenerek faşist, sömürgeci TC devleti ve işbirlikçilerine karşı durmaya çağırıyoruz.”

KİMLİK BİLGİSİ

Şehit düşen gerillanın kimlik bilgileri ise şöyle:

Kod Adı: Xemgin Setkar
Adı Soyadı: Abdullah Temel
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Hediye - İsmail
Şehadet Tarihi ve Yeri: 26 Mayıs 2019 / Metina