Xantur’daki gerilla anlattı

Türk ordusunun Heftanîn’de işgal alanının genişletmek için 16 Haziran’da başlattığı bölgelerden biri olan Xantur’da direnen Başûrlu gerilla Ruken Dilgeş, direnişi anlattı ve korucularının cesetlerinin sahada bırakıldığına dikkat çekti.

YJA STAR gerillalarından Ruken Dilgeş, Türk ordusunun 16 Haziran’da başlattığı ve adını ‘Pençe- Kaplan Operasyonu” koyduğu işgal saldırısının Xantur boyutunu anlattı.

İşgal saldırısı başladığında Xantur bölgesinde olan Ruken Dilgeş, Güney Kürdistan’da büyüyen ve YJA STAR’a katılan bir gerilla. Türk devletinin öncekilere göre çok yoğun bir bombardıman gerçekleştirdiğini; gerilla ve halk ayırımı veya sivil yerleşim yerlerini dikkate almaksızın saldırdığını kaydeden gerilla Ruken Dilgeş, şunları paylaştı:

BİR GÜNDE 5O KEZ VURDULAR

Xantur, 16 Haziran gecesi bombalanmaya başlandı. Bir gün içerisinde 50 kez vurmalarına rağmen hiç kayıp vermedik. Düşman, kendi basınında bile Xantur için ‘delk deşik etmişiz ama ona rağmen teröristler nerden çıkıyor daha tespit edemedik’ dedi. İlk iki gece Kobralarla geldiler ve indirme yapmak istediler. Vurduk. Üç kez Kobra vurduk ve sonra tüm etrafı tarayarak indirme yaptılar yüksek tepeye. Hala da bir adım ilerlemelerine müsaade etmedik. Hala çatışma halindeyiz, müsaade etmeyeceğiz de.

KORUCU CENAZELERİ KALIYOR

Çatışmalar sırasında cenazelerin üzerine gittiğimizde yarısının korucu olduğunu fark ettik. Türk ordusu gelip onları almıyor ama ona rağmen korucular bize karşı savaşıyor. Cenazeler hala yerdedir.