Van’da hayatını kaybeden YPS üyesinin kimliği açıklandı

16 Temmuz günü Van’da Türk ordusuna karşı direnerek hayatını kaybeden YPS’linin adı Şahan Colemerg (Ali İhsan Şahin) olduğu açıklandı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan YPS Basın Merkezi, Şahin’in ‘kahramanca direnerek şehit düştüğünü’ belirtti.

YPS’nin kendi internet sayfasında yayımladığı açıklama şöyle:

16 Temmuz günü akşam saatlerinde Van merkeze bağlı Cumhuriyet caddesinde halkı kışkırtmak ve provoke etmek isteyen bir grup AKP'li çetenin toplandığı sırada, YPS birimlerimiz havadan özel yöntemlerle bu grubu bombalamıştır. Burada AKP'li çetelerden ölü ve yaralılar vardır. Bu eylemin ardından özel ve kirli savaş güçleri Xaçort mahallesine yönelik bir operasyon başlatmıştır. Burada Şahan Mamxuri adlı YPS üyemiz bulunduğu yerde akşam saat 10:30'dan sabah saat 04:30'a kadar düşmanla kahramanca savaşmış, direnişten geri adım atmamıştır. Bu çatışma sonucunda da AKP özel savaş güçleri ciddi kayıplar vermiş ancak net sayı tespit edilememiştir. Bu çatışmaların ardından cephanesi biten Şahan Mamxuri yoldaş düşmanın eline geçmemek için kendi yaşamına son vererek şahadete ulaşmıştır.

Şahan Mamxuri Yoldaş uzun süredir Kürt Özgürlük Hareketi saflarında yerini almış Kürdistan’ın özgürlüğü için yaşamını adamış, Kürt halkının yiğit ve kahraman evlatlarından biridir. Heval Şahan mücadele hayatı boyunca direnişin olduğu bir çok yerde bir özgürlük militanı olarak yapması gerekenlerden geri adım atmamış, sorumluluklarının sahibi olmuştur. Bulunduğu bir çok alanda çoşku dolu, kararlı, cesur ve atılgan yapısıyla yoldaşlarına örnek olmayı bilen Şahan yoldaş YPS saflarında da bir öncü komutan olarak yer almış Van’da ortaya çıkan direnişin öncü gücü olmuştur. Şahan yoldaş yaşamı ve mücadelesiyle ardındakilere büyük bir sorumluluk ve vasiyet bırakmıştır. Bu vasiyet, bedeli ne olursa olsun özgür Kürdistan davasını zaferle taçlandırma vasiyetidir. Bir kez daha YPS olarak Şahan Yoldaş şahsında şehitlerimizin intikamının Özgür Kürdistan’ın inşası temeline alınacağının sözünü veriyor başta ŞAHİN ailesi olmak üzere tüm Kürdistan halkının acılarını paylaştığımızı belirtiyoruz.  

Kod Adı: ŞAHAN COLEMERG
Adı Soyadı: ALİ İHSAN ŞAHİN
Doğum Tarihi ve Yeri: 1984/HAKKARİ
Anne Adı: NAZDAR
Baba Adı: MEHMET