Suriye'den sağ kurtuldu, Fransa'da gözünü kaybetti!

Muhammed, 15 yaşındaki bir çocuk. Ailesi Suriye’deki savaştan kaçarak önce Lübnan’a sonra Fransa’ya ulaştı. Muhammed, Sarı Yeleklilerin eylemi sırasında polisin gaz bombası nedeniyle gözünü kaybetti.

AFP’nin haberine göre Muhammed, üç çocuklu ailenin en büyüğü. Fransa’ya Mayıs 2018’de gelmişler. 12 Ocak’ta Saint-Étienne’nin merkezinde gerçekleşen Sarı Yeleklilerin eylemine, istemeden karışmış.

Muhammed, bu sırada “savunma top atıcı” (LBD) mermisi ile gözünü kaybettiğini söylüyor. Avukatı, Muhammed’in Sarı Yeleklilere mensup olmadığını ancak bazen eylemlerine karıştığını söylerken, “Etrafı seyrederken LBD mermisi gözüne isabet etti” diyor.

Kalabalıkları dağıtmak için kullanılan LBD silahı, Sarı Yelek eylemleri sırasında yüzlerce kişinin yaralanmasına yol açtı. Sivil toplum örgütleri, LBD’yi “savaş silahı” olarak değerlendirerek, yasaklanmasını istiyor.

İSYAN YOK, "ALLAH'IN TAKDİRİ"!

Muhammed, “Göz yaşartıcı gazlar vardı, Sarı Yelekliler kaçışıyordu. Ben olduğum yerde kaldım, tramvay durağının yanında. Önümdeki polise bakmaya devam ettim ve birden, yüzümden vuruldum ve yere düştüm. Hiçbir şey göremiyordum” diye hatırlıyor. Muhammed, yerde yatarken, uyumaması için polislerin kendisiyle konuştuğunu söylüyor.

Ailenin suç duyurusu üzerine Cumhuriyet Savcılığı soruşturma için Ulusal Polis Genel Müfettişliğini görevlendirdi. Muhammed yaşadığı drama ve polis şiddetine rağmen isyan etmiyor. Kendisi ve babası, “Allah’ın takdiri” diyor.