RAF’a yönelik 20 soruşturma hala sürüyor

1970’li yıllarda Almanya’yı eylemleriyle sarsan Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF)’ın 21 yıl önce kendisini feshetmesine rağmen hala bu örgüte yönelik soruşturmaların sürdüğü ortaya çıktı.

1970’de kuruluşu ilan edilen Kızıl Ordu Fraksiyonu (Rote Armee Fraktion - RAF) ülkenin bilinen en radikal sol görüşlü örgütü olarak Almanya’nın yakın tarihine geçti. “1977 yılında “Alman Sonbaharı” olarak anılan birçok eyleme imza atan örgütün liderleri cezaevlerinde infaz edilirken, örgüt 1998 yılında yaptığı açıklamayla kendisini feshettiğini duyurmuştu. 

Ancak bu ilanın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen RAF’a yönelik Alman güvenlik birimlerinin soruşturmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Basına konuşan federal başsavcı Peter Frank “Şu anda RAF ile bağlantılı olarak 20 soruşturma dosyası elimizde” bilgisini verdi.

‘4 RAF ÜYESİ HALA ARANIYOR’

Söz konusu soruşturmaların 1980’lerin başından itibaren “RAF’ın üçüncü kuşağı” üyesi militanların gerçekleştirdiği iddia edilen eylemlerden dolayı sürdüğü ifade ediliyor. Federal başsavcı Frank devamla şu RAF üyelerinin hala arandığını duyurdu: Friederike Krabbe, Daniela Klette, Burkhard Garweg ve Ernst Volker Stau.

Soruşturulan olaylarında başında ise 1989 yılında Bad Homburg’da Deutschen Bank yönetim kurulu sözcüsü Alfred Herrhausen’in bombalı saldırı sonucu ölümü ve Alman Demokratik Cumhuriyeti (DDR)’nin taşınmazlarını satın alan Detlev Karsten’e yönelik 1991 yılında Düsseldorf’da gerçekleşen suikast geliyor.