QSD/YPG'den Türkiye ve DAİŞ'in uyuyan hücrelerine ağır darbe

QSD ve YPG son günlerde Fırat bölgesinde düzenlediği özel operasyonlarla Türkiye ve DAİŞ'in uyuyan hücrelerine ağır darbeler vurdu. Yakalanan çete üyeleri, Türkiye ve DAİŞ'in bölgeye yönelik planlarına ilişkin önemli itiraflarda bulundu.

El Nusra ve DAİŞ gibi çete yapılanmalarıyla Kuzey-Doğu Suriye halklarına karşı istediği sonucu elde edemeyen Türk devleti, uyuyan hücreler yoluyla bölge halklarını karşı karşıya getirmeye çalışıyor.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile Halk Savunma Birlikleri (YPG) Fırat bölgesinde son günlerde düzenlediği özel operasyonlarla Türk devleti ve DAİŞ'e bağlı çok sayıda uyuyan hücre yakalandı.

QSD ve YPG'nin operasyonlarında Türk istihbaratı ve DAİŞ'in talimatları doğrultusunda özellikle Reqa, Tabqa ve Minbic'te patlama, infaz, insan kaçırma, fidye, sızma ve bölge halklarını karşı karşıya getirmeyi hedefleyen eylemler yapan ve yapma hazırlığında olan onlarca çete üyesi yakalandı.

Yakalanan çete üyeleri sorgularında Minbic, Reqa ve Tabqa'da geçmiş tarihlerde yapılan birçok saldırıyı itiraf etti. Çete üyelerinin itirafları doğrultusunda harekete geçen QSD ile YPG güçleri, birçok bağlantıya ulaştı ve çok sayıda silah ve cephane ele geçirdi.

Yakalanan çete üyeleri arasında Minbic'te geçtiğimiz aylarda ABD askerlerini hedef alan bombalı saldırı, Adalet binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırı, 5 askerin katledildiği saldırı, Reqa'da bir eczacı ile bölgenin tanınan şahsiyeti Ebû Rade'nin katledildiği saldırının failleri de bulunuyor.

Türkiye ile bağlantılı olan hücrelerden birinin üyeleri sorgularında Reqa'da QSD kıyafetleri giyerek insan kaçırma faaliyetlerini ve QSD'nin eğitim devresindeki savaşçıların yemeklerine zehir atma girişimlerini de itiraf etti.

Öte yandan hem DAİŞ'e bağlı hücrelerin hem de Türkiye bağlantılı hücrelerin tamamının sorgularında saldırılar için gerekli olan patlayıcı ve silahları Cerablus ile Ezaz'dan temin ettiklerini itiraf etmeleri dikkat çekiyor.

Çete üyelerinin bazıları sorgularında para karşılığında saldırılar düzenlediklerini itiraf ederken, bazıları da ailelerinin Türkiye, Cerablus, Bab ve Ezaz'da bulunduğunu ve Türk istihbaratı tarafından "ailelerinin öldürüleceği" yönündeki tehditler doğrultusunda saldırılar düzenlediklerini kaydetti.

Reqa, Tabqa ve Minbic'te farklı tarihlerde yapılan saldırılardan bazılarının failleri ANF'ye Türkiye ve DAİŞ'in Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik kirli planları hakkında önemli itiraflarda bulundu.

Yakalanan çete üyelerinden Ehmed Cuma El Mehel, Emmar Mihemed El Hadi, Beşşar Ebdulrezak Mehmud, Musa Salih Hisên El Ehmed, Ebdullah Seyîd ve Îsa Ebdulfetah Hemud'un  itirafları doğrultusunda Türk devleti ve DAİŞ'in Kuzey-Doğu Suriye'ye yönelik yeni saldırı konsepti ve kirli planlarını bölümler halinde yayınlayacağız.

Öte yandan QSD ile YPG'nin operasyonları sonrası Türk istihbaratının Kuzey-Doğu Suriye halklarına karşı kurduğu hücre yapılanmaları ağır darbe alırken, dün Türkiye destekli çete yapılarının bölge halklarına karşı "Ehrar El Şaab" ismiyle yeni bir örgüt kurduklarını duyurmaları dikkat çekti.