PKK’ye yeni katılan 47 genç: Özgür bir yaşam için direneceğiz

Türkiye ve Kürdistan’ın çeşitli kentlerinden gerillaya katılan 47 genç yaptıkları açıklamada, AKP-MHP faşist iktidarın katliamcı-soykırımcı anlayış ve sistemine karşı özgür bir yaşam için direneceklerini belirtti.

Kürdistan’ın 3 büyükşehir belediyesinin gasp edilmesi ve HDP’nin kapatılmasına gerekçe oluşturmak için MİT ve İçişleri Bakanlığı tarafından organize edilen PKK’ye katılan çocukları geri getirme adı altında ailelerin HDP Amed İl Örgütü binası önüne yönlendirilmesine ilişkin tartışmalara PKK’ye yeni katılan 47 genç yaptıkları basın açıklamasıyla son noktayı koydu. Türkiye ve Kürdistan’ın çeşitli kentlerinden 47 genç Behdinan’da yaptıkları basın açıklamasıyla gerillaya katıldıklarını açıkladı. KCK, PKK ve HPG bayraklarını açan gençler, "Bijî Serok Apo", "Bê Serok jiyan nabe", "Kahrolsun AKP-MHP faşizmi" sloganları attı.

AKP-MHP faşist iktidarının katliamcı-soykırımcı anlayış ve sistemini yıkarak, yerine halkların demokratik sistemini inşa etmeyi hedeflediklerini vurgulayan gençlerin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "En son söyleyeceğimizi en başında söylüyoruz; bu çıkışımızı AKP-MHP faşist iktidarın yalancı, hileci, sahtekar, tecavüzcü, işkenceci, katliamcı-soykırımcı ve ‘Osmanlı'da oyun bitmez’ anlayışı ve sistemine karşı ‘Özgür ve Gerçek Yaşam için Büyük Direneceğiz Hamlesi’ olarak tanımlıyor ve herkesin bunu böyle bilmesini istiyoruz.

Çünkü biz; Şêx Saîd, Seyid Rıza, Dersim, Zilan, Koçgiri, Ağrı direnişlerini bastırma adı altında büyük katliamlar yapan, son 20 yılda da milyonlarca Kürdün önderi olarak kabul ettiği Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın kendi hukuk-yasalarını bile ayaklar altına alarak İmralı işkence merkezinde tecrit altında tutan, Newrozlarda, sokakta, yürüyüşlerde gerekçe gösterilmeden, çocuk, genç, kadın, yaşlı demeden yerlerde sürükleyenlere karşı öfkeliyiz. Evine ekmek götürmek ve sizin asimilasyon canavarı okul harçlığını çıkartmak için sınır ticareti yapan çocukları savaş uçaklarıyla katleden, kendi çocuklarını zevki sefa içinde villalarda, saraylarda, ‘Gemicikleri’nde yaşatan, ayakkabı kutularında trilyonlarca para saklayarak yoz hayatlarını yaşamak için ‘Çürük’ raporu alırken, devletin ve AKP’nin kurum ve vakıflarında küçük çocuklar taciz, tecavüz ve her türlü muameleye maruz bırakılıyor."

BİR YANDAN AİLELERİ KULLANIYORLAR, BİR YANDAN DA GENÇLERİN ÜZERİNE BOMBA YAĞDIRIYORLAR

"Kurduğunuz yargıdan güç alarak açık bir şekilde kadınları katleden tecavüzcü ve katiller hiçbir ceza almadan suç makinesi gibi ortalıkta geziyor" denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Başta Kürt halkı tarafından seçilmişler olmak üzere tüm demokratik kurumların temsilcilerini, katliamcı anlayışınıza karşı çıkan herkesi cezaevlerine tıkayan, Kürdistan’ın tarihini, doğasını, hayvanları, canlı cansız her şeyi yine "Açlıkla terbiye ettiğiniz" halklardan aldığınız vergilerle emperyalist devletlerden yalvar yakar satın aldığınız savaş uçaklarıyla yakıp, yıkıp, katleden ve bunu yarattığınız Havuz Medyası'nın kirli kalemleriyle algı operasyonlarıyla örtbas eden AKP-MHP faşist, yalancı, hileci, sahtekar, tecavüzcü, işkenceci, katliamcı-soykırımcı iktidara ve sistemine öfkeliyiz. Çok öfkeliyiz.

‘Demokratik bir seçim için’ yalanıyla kurduğunuz sandıklarda kayyum adı altında işgal ettiğiniz belediyeleri tekrardan geri alınan belediyelere işgalci valiler ve kaymakamlarınızı atadığınız sisteminize öfkeliyiz. Tüm bu suçlarınızı kabul etmeyen onurlu gençleri geri getirmek için bir yandan ailelerini kullanan, bir yandan da tankla, topla, her türlü askeri savaş teknikleri ve uçaklarıyla bu gençleri katletmek için köyleri, ova ve dağları bombalarken bunu da havuz medyanızın yayınlarında açıklamalarınıza, yalanlarınıza, algı operasyonlarınıza, pişkinliğinize, utanmaz-arlanmazlığınıza öfkeliyiz."

DİRENİŞ VE MÜCADELE YOLUNU SEÇTİK

Bu algı operasyonuna kendisini alet eden bazı aydın, yazar, sanatçı, akademisyen ve imamların Roboskî’de 34 çocuk savaş uçaklarıyla paramparça edilirken seslerinin çıkmadığı belirtilen açıklamada, "Şırnak, Cizre, Silopi, Nusaybin, Sur, Farqin ve Lice'de, çocuk, genç, kadın, yaşlılar bodrum katlarında canlı canlı yakılarak katledilirken, özel savaş tetikçilerinin kurşunlarıyla katledilen küçük çocuklarının cenazeleri bozulmasın diye buzdolabında saklayan annelerin yanında olmayan ama AKP-MHP faşist iktidarın talimatıyla MİT’in hazırladığı senaryosuna koşa koşa giden anlayışınıza, ahlaksızlığınıza çok öfkeliyiz.

Son zamanlarda Kürt Özgürlük Hareketi gerilla saflarına katılım gösteren gençlerin aileleri üzerinden oyunlar oynandığını görüyoruz. Neredeyse gidip kapısı çalınmayan, bin bir hile, oyunla üzerinde baskı uygulanmayan aile kalmamasına rağmen birçok aile tepki gösterirken, maalesef ki bazı aileler bu oyunlara gelerek HDP binası önünde ‘çocuklarımızı geri getirin’ eylemi adı altında bu oyuna alet olmuşlardır. Biz buradan başta kendi ailemize ve tüm ailelere çağrı yapıyoruz; yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı özgürlük dağlarında bu yalancı, hilebaz, katliamcı-soykırımcı, ceberut sisteme karşı direniş ve mücadele etme yolunu seçtik.

Bu bizim için bir onurdur, şereftir. Bu aileler Kürt halkının iradesini tanımayan, Kürt halkının seçilmişlerini zindana atan ve attıran, her gün tek millet diyerek Kürdü yok sayan Süleyman Soysuzların özel savaş ekibinin kirli propagandalarına kanmasınlar, bu halka onur kazandıran, bu halkın varlığını savunan gençleri anlasınlar, bu mücadeleye anlam versinler. Çünkü özgür ve gerçek bir yaşam buradadır" denildi.

Açıklamanın ardından gençler kamuoyuna isimlerini şu şekilde deklare etti:

1) Elif Alpşen

2) Nurcan Çelik

3) Pınar Gezgör

4) Ezgi Çınar

5) Gülay Akıncı

6) Berfin Yaşar

7) Dilan Özkılıç

8) Kader Bilen

9) Derya Kaçar

10) Şenay Harmancı

11) Mahmut Tosun

12) Hüseyin Akar

13) Rıdvan Ölmez

14) Lokman Akar

15) Yusuf Arslan

16) Delal Arslan

17) Şoreş Kalay

18) Fırat Demir

19) Bawer Akboğa

20) Kerem Kararağar

21) Murat Ersan

22) Serhat Ersan

23) Suat Parsak

24) Turan Yünoğlu

25) Mazlum Yılmaz

26) Sidar Özdemir

27) Kawa Şimşek

28) Erdal Sözlü

29) Emin Karabağ

30) Ceyhun Pınar

31) Devran Yaman

32) Özkan Buğdaycı

33) Salih Karakuş

34) Mazlum Akça

35) Bawer Yücel

36) Şoreş Çiftçi

37) Cemal Seçkin

38) Ümit Babat

39) Kamuran Kaymaz

40) Emin Kösen

41) Bünyamin Çetinkaya

42) Mahir Çelebi

43) Erdem Çelik

44) Süleyman Ölmez

45) Şervan Akkoyun

46) Cihan Kıran

47) Yaren Dündar

Açıklamanın ardından gerillaya katılan gençler, sloganlar eşliğinde eğitim ve savaş mevzilerindeki yerlerini almak için yola çıktı.