Lotus: Şehitliklere saldırı cevapsız kalmaz

PKK Şehitler Komitesi Üyesi Orhan Lotus, Kuzey Kürdistan’daki şehit mezarlarına saldırının, cevapsız kalmayacağını söyledi.

DAİŞ ve TC dışında mezarlıklara saldıracak kadar insanlık dışı ve ahlak dışı bir gücün bulunmadığını belirten PKK Şehitler Komitesi Üyesi Orhan Lotus, Kürdistan halkının çocuklarının mezarlarına sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

PKK Şehitler Komitesi Üyesi Orhan Lotus, Türk güçlerinin, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenlerin mezarlıklarına, mezar ve mezar taşlarına saldırılarıyla ilgili ANF’ye konuştu. Son olarak bilinçli bir şekilde Kurban Bayramı’na denk getirilerek Licê’deki mezarların tahrip edildiğine dikkat çeken Lotus, “Kurban Bayramı gibi kutsal bir günde şehitliklere saldırı, Kürt halkının maneviyatına, inancınadır” dedi.

DAİŞ VE TC DIŞINDA ÖRNEĞİ YOK

Şehitlerin, Kürt halkının toplumsal inanç bileşkesi, maneviyatı, ruhu, direniş kaynağı ve gücü olduğunu belirten Lotus, bu ruhla yürüdüklerini ve bu esaslar üzerine varlıklarını savunduklarını söyledi. Hiçbir dinde, inançta ve ideolojide bu yönlü insanlık dışı, ahlak dışı saldırıya yer olmadığını ve görülmediğini kaydeden Lotus, “Mezarlılara dönük bir saldırının örneği yoktur, bütün dinlerde yasaklı ve lanetlenmiş bir davranıştır. Bunun örneğini sergileyen DAİŞ’ti, insanlık nezdinde mahkum edildi. Bir de aynı zihniyeti paylaşan AKP-MHP yönetimindeki Türk devletidir. Şehitliklere ve kabirlere saldırıları, aynı çizgiye sahip olduklarını gösteriyor” şeklinde konuştu.

SALDIRILAR KARŞISINDA DURULMALI

Hiçbir halkı manevi değerlerinden kopuk yaşayamayacağını, şehitlerin de bu maneviyatın kapsamında olduğunu anımsatan Lotus, Kürdistan halkının da çocuklarının mezarlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Lotus, şöyle seslendi: “Direngen Amed ile büyük bedeller vermesine rağmen hiçbir zaman zalime boyun eğmemiş, yurtseverliğinden ve ulusal onurundan vazgeçmemiş Lice halkı; ulusal haklarından geriye adım atmayan, Zilan Deresi’nde binlerce şehit veren ama hiçbir vakit özgürlük aşkını yitirmeyen Serhat halkı; dağ kavmi Garzan halkı; mağaralarda binlercesi katledilmesine rağmen boyun eğmeyip dimdik ayakta duran Dersim halkı; Van ve Riha halkı kesinlikle bu insanlık dışı saldırıların karşısında durmalıdır. Kürt gençleri, Kürt kadınları, annelerimiz, büyüklerimiz bu barbarca saldırılar karşısında sessiz kalmayacaklardır. Düşmana gereken cevabı vereceklerdir.”