Koronavirüs: Lübnan kendini kapattı

Lübnan’da koronavirüs Covid-19 salgını ile mücadele amacıyla ülke sakinlerinin iki hafta boyunca evlerinde kalmaları gerekiyor. Tek uluslararası havaalanı kapatıldı, limanlar ve sınır kapılarından geçişler yasaklandı.

İletişim Bakanı Manal Abdül Samed, hükümet tarafından alınan tedbirleri açıkladı. Samed, vatandaşların evlerinde kalmalarının zorunlu olduğu, sadece aşırı gerekli hallerde dışarı çıkmaları gerektiğini belirtti. Bu karantina tedbiri en az 29 Mart’a kadar sürecek.

4,5 milyon nüfuslu ülkede ayrıca bir milyonu aşkın Suriyeli mülteci yaşıyor. Şimdiye kadar Covid-19 salgınında 99 vaka tespit edildi, 3 kişi hayatını kaybetti.

Alınan tedbirler kapsamında Beyrut Uluslararası Havalimanı da Çarşamba gününden itibaren 29 Mart’a kadar kapalı olacak. Limanlar ve sınır kapılarından geçişler de aynı dönem boyunca yasak olacak.

Bununla birlikte fırınlar ve gıda alanındaki bazı şirketler dışında tüm şirketler ve ticari yerler kapalı kalacak.

Hükümet sportif merkezler, barlar ve diskoteklerin da kapatılması talimatını vermişti. Bu çerçevede konserler ve sanatsal etkinlikler askıya alındı. Bankalar ise açık kalabilecek. Asgari düzeyde hizmet vermeleri gerekiyor.

Şii ve Sünni yetkililer de Cuma namazları ve camilerdeki tüm diğer toplanmaları yeni bir emre kadar askıya aldı.