KCK: Direniş sürüyor, Kürt halkı özgürlüğe yakındır

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ‘Efrin’de sivillerin varlığı ve şehrin yıkımını engellemek için mevzi savaşı durumundan çıkılmış olsa da’ direnişin sürdüğünü belirtti.

KCK açıklamasında, ''İki aydır NATO’nun büyük ordularından birine küçük bir şehirde kök söktüren direnişçiler, Kürt halkının özgürlük iradesi ve mücadele düzeyini ortaya koymaktadırlar. Böyle bir mücadele iradesi ve fedai direniş gösteren bir halkı yenilgiye uğratmak mümkün değildir'' denildi.

Newroz bayramını Kürdistan ve bölge halklarına kutlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, ‘Newroz’u var eden şehitlerimizi anıyoruz’ dedi.

Yazılı açıklama yapan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, 2018 Newroz’u ve Efrin direnişine ilişkin önemli mesajlar verdi.

EFRİN’DE DİRENİŞ SÜRÜYOR

KCK açıklamasında, ‘’2018 yılı Newrozu’nu da büyük bir coşku ve mücadeleyle karşılıyoruz. Bu Newroz’da Efrin halkının ve direnişçilerinin mücadelesi öne çıkmış bulunmaktadır. Efrin şehir merkezinde sivillerin varlığı ve şehrin yıkımını engellemek için mevzi savaşı durumundan çıkılmış olsa da hem kent merkezi sınırlarında, hem de Efrin ilçe ve köylerinde işgale karşı direniş sürmektedir. İki aydır NATO’nun büyük ordularından birine küçük bir şehirde kök söktüren direnişçiler, Kürt halkının özgürlük iradesi ve mücadele düzeyini ortaya koymaktadırlar. Böyle bir mücadele iradesi ve fedai direniş gösteren bir halkı yenilgiye uğratmak mümkün değildir. Efrin’de gösterilen direniş iradesi, Kürt halkının Kürdistan'ın tüm parçalarında kazanacağının müjdecisi ve güvencesi olmaktadır. Kürt halkının onlarca yıldır gösterdiği “mutlaka kazanacağız” iradesi bir kez daha ortaya konulmuştur’’ denildi.

2018 NEWROZU’NU DİRENİŞLE KARŞILIYORUZ

Açıklamanın devamında şu değerlendirmeler yer aldı:

‘’Efrin’de direniş Newroz ruhuyla devam ederken, Bakurê Kurdîstan'da da direniş sürmektedir. 2018 Newrozu’nu direnişle karşılamamız, tüm yılı büyük bir mücadele yılı olarak geçireceğimizi ortaya koymaktadır. Kürt halkının Kürdistan'da ve dünyanın dört bir köşesinde Newrozları büyük bir mücadele ruhuyla kutlaması, 2018 yılında da mücadeleyi yükselteceğinin kanıtı olmaktadır. Ortadoğu'da süren Üçüncü Dünya Savaşı Kürt halkının ve halkların özgürlük mücadelesiyle, Ortadoğu’da gericiliğin öncüsü olan soykırımcı güçler arasında yoğun bir mücadele biçiminde geçmektedir. Soykırımcı sömürgecilik ve Ortadoğu gericiliğinin öncüsü olan AKP-MHP faşizmi saldırganlıkla kendini ayakta tutmaya çalışsa da her gün sonu daha da yaklaşmaktadır. Bu kadar psikolojik savaş yürüten ve sanal zaferlere ihtiyaç duyan bir iktidarın ömrünün sonunun geldiği açıktır. Efrin saldırısı ve işgal harekatı kesinlikle AKP-MHP faşist iktidarının sonunun başlangıcı olacaktır. Bunu halkımız da tüm dünya halkları da görecektir.

Halkımız 2018 Newrozu’nu coşkulu biçimde kutlayarak 2018 yılını halkımızın özgürlük ve demokrasi mücadelesinin yükseleceği ve kazanacağı bir yıl olacağını gösterecektir. Newroz,  Kürt halkı için özgürlük ve demokrasi tutumunun yükseldiği, mücadele iradesinin güçlü biçimde ortaya konulduğu günlerdir. Binlerce yıldır, yüzlerce yıldır, onlarca yıldır Newrozlarda yürütülen mücadelede ve yükseltilen irade, Kürt halkını bugün 2630 yıl önce olduğu gibi tüm Ortadoğu halklarının özgürlük umudu haline getirmiştir. Bugün Kürt halkı hiçbir direnişte olmadığı kadar güçlü ve her parçada özgürlüğe yakın bulunmaktadır.

'KÜRT HALKI ‘NEWROZ HALKI’ HALİNE GELMİŞTİR'

Kürt halkı özellikle son on yıllarda yürüttüğü mücadeleyle Önder Apo'nun tanımladığı gibi “Newroz Halkı” haline gelmiştir. Newroz Halkı haline gelmek, özgürlük iradesinin yenilmeyeceği halk haline gelmektir; yenilmezlik iksirini içmiş olmak demektir. Kürt halkı zorluklar ne olursa olsun Newroz Halkı olma ruhuyla mücadeleyi yükselterek demokrasi düşmanlarını yenilgiye uğratacak ve özgürlüğünü kazanacaktır. Bugün Türkiye'de AKP-MHP faşizmi zorla, baskıyla kendisini ayakta tutmaya çalışsa da halkımızın özgürlük mücadelesi karşısında yenilgiye uğraması kaçınılmazdır.

'HALKIMIZA AYAĞA KALKMAYA VE NEWROZ ATEŞİNİ ZAFER MEŞALESİ HALİNE GETİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Kürt halkının en temel zaafı, parçalanmışlık ve birlik olmamaktı. Onlarca yıldır Newrozlarda geliştirilen mücadele bugün Kürt halkının birlik ruhunu da hiçbir dönemde olmadığı kadar güçlendirmiştir. Efrin Direnişi etrafında Kürt halkının her yerde birlik içinde olması ve birlikte mücadele iradesi göstermesi, Kürtlerin öz gücüne güvenme ve kazanma iradesini daha da yükseltmiştir. Önder Apo'nun Kürdistan'da ve Ortadoğu'da çaktığı özgürlük ve demokrasi ateşiyle halkımız Kürdistan'ın tüm parçaları ve Ortadoğu'da özgürlüğün ateş topu haline gelerek soykırımcı sömürgeciliği ve tüm gerici güçleri yakacaktır. Kürt Özgürlük Hareketi Çağdaş Med Hareketi haline gelerek Newroz ruhu ile halkların özgürlük çağını başlatmıştır. Onlarca yıldır süren şiddetli savaş başta Kürt halkı olmak üzere halklarımızın özgür ve demokratik yaşamıyla taçlanacaktır.

Kürt halkını ve tüm halkları Üçüncü Dünya Savaşının sürdüğü bu koşullarda özgür ve demokratik yaşamı kazanmak için Çağdaş Med Hareketi’nin etrafında her yerde ayağa kalkmaya, Newroz ateşini zafer meşalesi haline getirmeye çağırıyoruz.’’