‘Kanımızın son damlasına kadar’ dedik…

Risor alanında, 2016’da yapılan bir eylemde yaralanan Serhed Botan, ‘Kanımızın son damlasına kadar söz verdik’ diyerek, arkadaşının yardımıyla son kez tetiğe basıp veda etti.

Bir sohbet arasında ismi geçince gözleri dolan bir arkadaşı, “o nasıl bir yiğitti…” dedi ve sustu… Serhed Botan, bereketli toprakların bağrından Cudi’ye yol alır.

Cudi’nin bereketiyle, kutsallığıyla buluşur ve ayrılamaz bir daha. Yoldaşları ondan “profesyonel bisvingci” diye söz ederlermiş. Gerilla Serhed, 2016’da, Risor alanında bir eylemde yaralanır. Arkadaşları müdahale edip eylem alanından uzaklaştırmasın diye yaralandığını söylemez. Saatler ilerleyince yere düşen Serhed’i kaldırmak için koşan bir yoldaşı, başını dizine koyar. “Beni ayağa kaldır heval” der arkadaşına. Arkadaşı itiraz etse de dediğini yapar ve onu ayağa kaldırır. Roketini alıp bisvingin başına takar ve tetiğe basar. Arkadaşı çok itiraz edince de “Söz verirken kanımızın son damlasına kadar, demiştik heval” der ve gülümser.

Roket hedefi bulduğunda sonbaharın dökülen yapraklarını andıran bir kırmızılık bulaşır dudaklarına ve son nefesini verir. İşte şehit Serhed’in gülümseyen gözlerle bize bıraktığı fotoğrafı…