HPG: Kağızman’da 7 asker öldürüldü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Kağızman’da operasyondaki askeri birliklere düzenlenen bir eylemde en az 7 askerin öldüğünü bildirdi.

HPG-BİM, gerilla güçlerinin Şendinli ve Kağızman’da Türk işgal güçlerine yönelik eylemler düzenlediğini, Dersim’de ise bir gerillanın çatışmada hayatını kaybettiğini açıkladı.

ŞEMDİNLİ’DE ASKERİ MEVZİLERE EYLEM

Yazılı açıklamada, Şemdinli’deki eylemde askeri mevzi ve barınakların hedef alındığı belirtilirken, ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediği belirtildi.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 16 Ağustos saat 07.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Govendê alanında bulunan Tepê Deriyê Pan mıntıkasında konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

KAĞIZMAN’DA 7 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

2.13 Ağustos günü işgalci TC ordusu Kars’ın Kağızman ilçesine bağlı Kızıl Kilise alanında bir operasyon başlatmıştır. 14 Ağustos günü sabah saatlerinden öğlen saatlerine kadar işgalci güçler savaş uçakları ve kobra tipi helikopterler ile Hisli Mağara alanını aralıklarla bombalamıştır. Bombardımanlar ardından Kevirê Qul alanına karadan girmeye çalışan operasyonun 2 birliğine yönelik aynı gün öğlen saatlerinde Serhat Eyaleti’nde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi kapsamında güçlerimizce eylem düzenlenmiştir. Yakın mesafeden 2 ayrı koldan etkili bir şekilde vurulan düşman birliklerinde tespit edilebilen 7 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda asker yaralanmıştır. Düşman birliklerine karşı fedai bir tarzda savaşan Şervan arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Ağır darbe alan operasyon birlikleri alandan geri çekilmek zorunda kalmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu kobra tipi helikopterlerin desteğiyle çok sayıda skorsky helikopter ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

15 Ağustos günü Kızıl Kilise alanını obüs ve havan topları ile bombalayan işgalci TC ordusu akşam saatlerinde tümden geri çekilmiştir.

BAGOK’TA OPERASYON

13 Ağustos günü işgalci TC ordusu Mardin’in Bagok alanında insansız hava araçları ve gizli birliklerin desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Bu operasyon 16 Ağustos günü sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

DERSİM’DE BİR GERİLLA HAYATINI KAYBETTİ

6 Ağustos günü Dersim’in Nazımiye ilçesine bağlı Deştê alanında görevde olan bir birliğimiz, düşman güçleri ile karşılaşmış ve çatışmaya girmiştir. Yaşanan yoğun çatışmalarda çok sayıda düşman askeri öldürülmüştür. Bu çatışmalarda düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan bir arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın kimlik bilgileri netleştirildiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.”